Waarom een dagcrème met SPF de beste anti-rimpelcrème is

L'oreal SPF de beste anti-rimpelcrème - header

Gezichtscrème met zonnefactor: must have in je strijd tegen de tijd

Weet je nog wanneer je voor het eerst ging letten op de woorden “anti-rimpel” of “anti-age” bij het kopen van een potje dagcrème? Zeker na je 40e kan het zoeken naar dé perfecte anti-rimpelcrème een ware speurtocht worden. Het toverwoord hierbij bestaat uit drie letters: SPF. Hier lees je waarom.

Wist je dat 80 procent van je rimpels, pigmentvlekken en verminderde huidelasticiteit wordt veroorzaakt door uv-stralen? Natuurlijk zijn er ook oorzaken van binnenuit waarvan je rimpels krijgt; het krijgen van rimpels ligt helaas vast in onze genen. Maar als je kijkt naar de oorzaken van buitenaf, staat de zon op nummer één. En het effect dat uv-stralen hebben op je huid, wordt groter naarmate je ouder wordt.

Huidveroudering door de zon

Je hebt vast wel eens gehoord van uv A- en uv B-straling. Beide zijn schadelijk als je je huid er te lang aan blootstelt. De B in uv B staat voor Burning; je huid kan ervan verbranden. De A in uv A staat dan weer voor Aging: deze straling zorgt voor verschillende vormen van zichtbare huidveroudering.

Van uv A-stralen merk je op korte termijn vrij weinig. Bij de schade op lange termijn moet je denken aan:

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Ongelijkmatige teint (pigmentvlekken)
  • Ouderdomsvlekken.
L'oreal SPF de beste anti-rimpelcrème - sfeerbeeld

Dagcrème met zonnefactor

Dat je jezelf in de volle zon wil beschermen is duidelijk. Maar je vraagt je misschien af waarom je altijd een gezichtscrème met zonnefactor zou dragen. Besef dan dat uv A-straling altijd aanwezig is. Dus ook in de schaduw, als het regent en als het bewolkt is. Bovendien kunnen uv A-stralen door glas heen dringen, dus richten ze ook schade aan als je bijvoorbeeld in de auto zit.

Omdat je gezicht en decolleté vaker dan de rest van je lichaam worden blootgesteld aan uv-stralen, hebben deze delen van je huid het hele jaar door bescherming nodig om de zichtbare tekenen van veroudering te verminderen. Dus ook in de herfst en in de winter, en tijdens die dagen dat je gewoon op kantoor zit.

SPF is de beste vorm van anti-aging

Wat je leeftijd en huidskleur ook is, het dagelijks gebruiken van zonbescherming is de ideale basis van je anti-aging huidverzorgingsroutine.

Op zoek naar een goede dagcrème met SPF? Probeer eens de Revitalift Laser X3 dagcrème van L'Oréal Paris met SPF 20. De dagcrème vermindert diepe rimpels, verstevigt je huid en zorgt voor strakkere gezichtscontouren. De niet-vette textuur zorgt ervoor dat de crème snel intrekt en luchtig aanvoelt. Bovendien bevat de dagcrème LHA, een krachtig exfoliant dat helpt je huid te egaliseren, en Pro-Xylaan dat helpt rimpels te verminderen en je huid te verstevigen.

van 0.00 19.99

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer