8 x de leukste vaderdagtips

Vaderdag 2017 cadeautips

Vaderdag cadeautips

Wanneer is het Vaderdag en welk origineel cadeau kunnen we papa dit jaar geven? In België wordt Vaderdag gevierd op de tweede zondag in juni. Wij hebben acht gouden tips om dit jaar indruk te maken op de leukste papa’s van België. Het enige wat jij moet bepalen is: doen, kopen of maken?

Wil je iets doen?

1. Weer of geen weer, het strand is altijd een goed idee! Vergeet vooral niet een bal, vlieger of frisbee mee te nemen zodat niet alleen de kinderen lekker kunnen spelen, maar papa ook weer een goed excuus heeft om zich weer even een kleine jongen te voelen. En is het nu echt heel slecht weer? Warm dan na een wandeling op in een strandbar met warme chocolademelk. Zorg dat je een gezelschapsspel mee hebt om te spelen met uitzicht op de wilde zee. En met twee pakjes speelkaarten in je rugzak, zit je altijd goed. Al is het maar om torens van te bouwen.

2. Een tropisch zwemparadijs is altijd leuk om te bezoeken voor jong en oud. Waan je met het gezin even in een warm land en geniet zorgeloos van de wildwaterbaan en glijbanen in een vakantie- of pretpark. Geen zin om na het zwemmen naar huis te gaan? Plak er dan een diner en overnachting aan vast. Gegarandeerd een dag die een vader niet snel vergeet.

Vaderdag cadeautip foto

3. Mocht je er een heel weekend van willen maken, dan is het een idee om te gaan kamperen, in de Ardennen bijvoorbeeld. De ideale kans voor papa om zich uit te sloven met het opzetten van de tent en het maken van een kampvuur. En als dagactiviteit kunnen jullie gezellig met z'n allen gaan vissen of een leuke boswandeling maken. Dat levert tenslotte de leukste herinneringen op voor later.

Vaderdag cadeautip cadeaus

Liever kopen?

4. Niks zo fijn als een verzorgde baard voor al die extra kusjes die de kids (en jij) hem op Vaderdag geven! En een goed apparaat is het halve werk. De Philips OneBlade QUP2520/20 Hybride Styler trimt, scheert, en stylet met één uniek scheermesje. De voordelen? Hij is waterbestendig, gemaakt voor langdurige prestatie en heeft stoppelkammen van verschillende lengtes zodat papa perfect zijn gewenste resultaat voor elkaar krijgt.

5. Voor de papa's die veel onderweg zijn, is de powerbank van Kruidvat (Kruidvat 7500 mAh Powerbank) het perfecte cadeau. Zo heb je voor een klein prijsje geen stress meer als het wat langer duurt voor hij thuiskomt en de batterij van zijn telefoon bijna op is. Hij kan overal opladen en is dus altijd bereikbaar. Daarnaast is het ook erg handig voor op vakantie als jullie bijvoorbeeld de vakantiekiekjes met de telefoon maken of navigatiehulp nodig hebben op de weg. Nooit meer laadproblemen!

6. Een sentimenteel cadeautje waarbij je maken en kopen kan combineren: een mok met zijn lievelingsfoto's van de kids of met een tekening. Zo wordt hij elke dag herinnerd aan wat voor geweldige vader hij is tijdens zijn momentje van rust met een kopje koffie. Scan zijn favoriete plaatjes in en stuur ze naar ons op via de website, wij zorgen vervolgens voor de rest. Houd wel rekening met een week levertijd.

Liever maken?

7. Voor echte creatievelingen is het knutselen van een speciaal ‘papa-tijdschrift’ een leuke tip. Hierin plaats je interviews met de kids over hem, zelfgemaakte tekeningen, een papa-quiz, foto's van vroeger en nu en zijn favoriete hobby's. Het kost wat tijd, maar dan heb je echt een kostbaar geschenk. Let wel op, dit moet je alleen doen als jullie er genoeg tijd voor hebben, want anders sta je straks met lege handen!

8. Ben je meer van de bewegende beelden? Maak dan een video voor papa! Het is tenslotte Vaderdag 2017 en we moeten met de tijd mee. Met beelden van mooie herinneringen, anekdotes en lieve woorden van de kids, een leuk muziekje eronder et voilà! Er zijn heel veel apps beschikbaar waarmee je dit kunt doen. Je neemt een video op met je telefoon en bewerkt het met een app. Natuurlijk kun je hiervoor ook Musically gebruiken, dan heb je meteen een leuke muziekclip. Misschien moet je je er even in verdiepen, maar het is zeker de moeite waard!

Wist je dat:

  • Vaderdag in katholieke landen al gevierd wordt sinds de middeleeuwen,
  • De moderne variant net als Halloween en Valentijnsdag is overgewaaid uit de Verenigde Staten,
  • In Nederland de eerste viering in oktober was en vanaf 1948 de viering op de derde zondag van juni plaatsvindt,
  • In Taiwan de viering op 8 augustus (08/08) is omdat de klank ‘papa’ lijkt op ‘BāBā’ en Bā in het Chinees acht is,
  • De gemiddelde zoon of dochter 27 euro uitgeeft aan Vaderdag (Bron: ING)

 

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer