Slim inpakken voor je vakantie doe je zo

Koffer inpakken

Welke verzorgingsproducten stop je wél in je koffer en welke niet

Ga je inpakken voor je vakantie? Doe dat dan slim. Dat betekent dat je bepaalde producten beter thuislaat en in plaats daarvan kiest voor multifunctionele producten. Zo reis je superlicht.

Wat laat je thuis:

1. Een grote fles parfum - Deze is zwaar en kan breken, met alle ellende die daarvan komt. Kies liever een reisflesje of klein flesje parfum of een geparfumeerde bodylotion in reisverpakking.

2. Lipstick én blush - Je kunt beter een 2-in-1-product gebruiken voor je lippen én wangen. Voor je lippen is sowieso een lippenbalsem aan te raden met een SPF van 15 of meer.

3. Foundation - Deze voelt op je huid vaak te zwaar en plakkerig bij warm weer. Betere keuzes zijn een lichte, luchtige getinte dagcrème of een BB- of CC-crème. Neem je er ook nog één met SPF, dan heb je drie producten in één.

4. Losse make-upproducten – Je bespaart veel ruimte door voor een make-up palette te kiezen waarin oogschaduw, blusher, lipstick en kwastjes zitten. Kies een kleurenpalette dat overal bij past. Een neutrale, parelachtige kleur oogschaduw gebruik je als basisoogschaduw en als highlighter. Donkere oogschaduw is nat ook geschikt als eyeliner.

5. Grote make-upkwasten – Een palette compleet met kwastjes is handig, maar heb je die niet, neem dan een reissetje make-upkwasten mee. Kies voor een compact setje waar je alles mee kunt.

Slim inpakken makeup

6. Eyeliner én wenkbrauwmake-up – Werk je wenkbrauwen bij met een eyeliner of mascara. Let op: een zwarte eyeliner is vaak te donker als je erg blond bent. Kies liever voor bruin.

7. Een grote mascararoller – Er zijn kleine mascara’s te krijgen. Kies liefst voor waterproof mascara, die houdt beter bij warm weer.

8. Flesje nagellakremover – Er zijn handige nagellakremoverpads verkrijgbaar.

Kokosolie, stop die zeker in je koffer!

Wij zijn fan van de multifunctionele kokosolie. Deze is voor zóveel zaken geschikt:

  • Als scheercrème. Kokosolie geeft een fijn glad resultaat.
  • Als je gebeten bent door een of ander insect. Kokosolie helpt tegen de jeuk.
  • Als haarconditioner. Warm de kokosolie even op voordat je ‘m in je haar doet.
  • Als make-upremover. Doe ‘m op een wattenschijfje en je make-up smelt als het ware weg.
  • Als oogcrème. Klop voorzichtig een beetje olie in de fijne lijntjes onder je ogen.
  • Als frizz control als je haar pluizig wordt. Geeft bovendien een mooie glans.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer