Nagels lakken? Met deze tips lukt het

nagels lakken

Zo lak je je nagels perfect!

Je nagels lakken, hoe doe je dat het makkelijkst? En welke lak moet je kiezen? We vertellen het je graag.

Begin met het verzorgen van je handen en nagels

Verzorg je nagels en handen eerst goed, voordat je je nagels lakt. Hier vind je alles over de verzorging van nagels en handen .

Welke nagellak is voor jou geschikt?

Naast de gewone nagellak zijn er speciale lakken. Het verschil zit ‘m vooral in hoe lang de nagellak blijft zitten en de manier waarop de lak droogt.

Zo lak je je nagels in 4 stappen

Heb je een nagellak gekozen? Dan is het tijd om je nagels te lakken.

Nagels lakken stap 1
Leg je handen op een plat oppervlak, bijvoorbeeld een tafel, en spreid je vingers. Begin met een base coat, zoals de Catrice Ultra Protect Base Coat. Deze transparante nagellak beschermt en versterkt je nagels en zorgt dat de nagellak langer mooi blijft. Breng een dunne laag aan en laat deze goed drogen.

Nagels lakken stap 2
Nu komt het kleurtje. Wat dacht je bijvoorbeeld van de chique Catrice ICONails 11 Go For Gold! Nagellak. Begin bij je pink en breng een dunne laag nagellak op elke nagel aan. Begin met een streek in het midden en daarna aan elke kant nog één. Maak je niet druk als je wat nagellak knoeit, die haal je later weg. Als je alle nagels hebt gehad, breng je op dezelfde manier een tweede laag aan. Begin weer bij je pink. Laat de nagellak vervolgens goed drogen.

nagels lakken rode nagellak

Nagels lakken stap 3
Vervolgens is de top coat aan de beurt, zoals de Catrice ICONails Top Coat. Deze zorgt voor glans, voorkomt beschadiging en houdt je nagellak langer mooi. Begin weer bij je pink.

Tip van de week: de Gel Touch Matte Topcoat tovert iedere nagellak om tot een gel! Liever geen mat effect? Gebruik dan de Gel Touch Clear Top Coat.

Nagels lakken stap 4
Als je klaar bent met de lagen lak pak je een smal make-upkwastje. Doop deze in een nagellakremover en maak de randen rondom je nagels schoon.

Tip: Gebruik de super handige Essence Studio Nails Corrector Pen.

Klaar is je salonwaardige nagellak!

Nagellak afhalen

Je nagellak er weer af halen gaat het makkelijkst als een of meerdere wattenschijfje goed drenkt in nagellakremover. Leg het wattenschijfje eerst een paar seconden op je nagel. Veeg daarna met het wattenschijfje over je nagel tot de nagellak helemaal weg is.

Kruidvat Non Acetone Nail Polish Remover is een remover zonder aceton. Dat is beter voor je nagels.

Gelnagellak afhalen

Heb je gelnagellak? Ga dan eerst zachtjes met een nagelvijl over je nagellak. Daardoor komt de nagellak er makkelijker af. Drenk vervolgens een wattenschijfje in een nagellakremover met aceton en leg deze op je nagel. Doe hier wat aluminiumfolie overheen en laat de aceton twintig minuten intrekken. Verwijder daarna de folie en gebruik een bokkenpootje om de nagellak los te maken. Dat zou nu heel makkelijk moeten gaan. Doe als laatste een nagelriemolie op je nagels om ze te hydrateren.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer