Must-have! Dit zijn de handigste make-uptools

De beste tools voor een natuurlijke make-uplook

Voor een mooie make-uplook heb je niet alleen goede make-up, maar ook de beste tools nodig. In deze video laat Isil Üngüc (@iukbeauty) je zien welke tools zeker niet in je stash mogen ontbreken en hoe je hiermee een natuurlijke look creëert.

Must-have tool #1: wenkbrauwkwast

Voor het bijtekenen van je wenkbrauwen is deze wenkbrauwkwast van Kruidvat onmisbaar. Hij heeft een handig borsteltje én een kwastje voor het aanbrengen van je wenkbrauwpoeder.

Borstel je wenkbrauwen in model en zorg ervoor dat alle haartjes in de juiste richting staan. Vul daarna je wenkbrauwen op met wenkbrauwpoeder. Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en vul ze waar nodig aan.

Must-have tool #2: hartvormige sponsje

Breng wat concealer op je oogleden aan. Hiermee zorg je ervoor dat je oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten. Dep de concealer over je hele ooglid met behulp van een hartvormig make-upsponsje. Je breekt dit sponsje makkelijk in tweeën om het zo voor meerdere make-upproducten te kunnen gebruiken.

Breng een donkere kleur oogschaduw aan in je arcadeboog en een lichtere kleur op je bewegend ooglid. Blend de kleuren goed met elkaar.

Tip: heb je wat oogschaduw gemorst? Veeg dit dan gemakkelijk weg met een fluffy make-upkwast.

Must-have tool #3: oogpotloodslijper

Met deze puntenslijper zorg je ervoor dat je oogpotlood een scherpe punt heeft. Ideaal voor het aanbrengen van het perfecte lijntje! Breng het lijntje aan op je oogrand. Pak een kleine kwast en smeer het lijntje uit voor een smokey effect.

Must-have tool #4: wimperkruller

Krul je wimpers met de Kruidvat wimperkruller. Hiermee krul je je wimpers zonder ze te beschadigen. Zet de wimperkruller op je wimpers, houd hem drie tellen vast en druk hem dan nog drie keer voorzichtig aan. Breng daarna je mascara aan. Zorg ervoor dat elke wimper bedekt is met een laagje mascara.

Must-have tool #5: eivormige make-upspons

Breng je foundation aan met de eivormige make-upspons. Voor een subtiele dekking maak je de spons eerst vochtig met een setting spray en breng je daarna wat foundation op de vlakke kant van de spons aan. Blend je foundation goed met je huid voor een egale finish.

Breng daarna je concealer aan. Gebruik voor de moeilijk bereikbare plekjes op je gezicht de precisiepunt van de make-upspons.

Must-have tool #6: poederdons

Breng je setting powder aan met de Kruidvat poederdons. Deze is ideaal voor het gelijkmatig aanbrengen van poeder. Gebruik een fluffy brush voor het wegvagen van je setting powder.

Must-have tool #7: schuin afgesneden make-upkwast

De vorm van de schuin afgesneden kwast is ideaal voor het shapen van je gezicht. Gebruik hem daarom voor het aanbrengen van bronzer en blush. Breng de bronzer aan op je voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn en de blush op de appeltjes van je wangen.

Must-have tool #8: precisiekwast

Deze precisiekwast is ideaal voor het aanbrengen van je highlighter. Omdat de kwast wat kleiner is, heb je meer controle over de hoeveelheid make-up die je aanbrengt. Gebruik daarna een oogschaduwkwastje om wat highlighter in je ooghoeken en onder je wenkbrauwen aan te brengen.

Breng als finishing touch van deze look nog wat fixing spray op je hele gezicht en een gloss op je lippen aan en je bent klaar voor de dag! Vergeet niet om de uitschuifbare make-upkwast voor onderweg mee te nemen. De dop zorgt ervoor dat de kwast niet vies wordt.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer