Mondmasker op? Zo gaat het goed samen met je make-up

Header_Mondkapje op Zo gaat het goed samen met je make-up

De beste make-uplook als je een mondmasker draagt

Mondmaskers zijn op steeds meer plekken verplicht. En dat geeft weer hele nieuwe uitdagingen. Niet alleen is het in het begin even wennen om er een te dragen, het heeft ook invloed op je make-up. Het is natuurlijk zonde als je lipstick niet meer op je lippen, maar aan de binnenkant van je mondmasker zit. En die vervelende foundationvlekken krijg je niet zo snel uit je stoffen mondmasker. Hoogste tijd om te ontdekken hoe je mondmasker en make-up wel goed samen gaan.

Tip 1 – Zorg goed voor je huid

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar als je regelmatig en/of voor langere tijd een mondmasker draagt, kan dit je huid flink irriteren. Verzorg haar daarom elke dag goed met een extra hydraterende dagcrème voordat je je make-up aanbrengt. Gebruik een getinte dagcrème als je toch wat extra’s voor je look wilt doen.

Tip 2 – Gebruik een primer en fixing spray

Een make-upprimer en fixing spray zijn onmisbaar als je de hele dag van je make-uplook wilt genieten. Vergeet deze dan ook zeker niet als je een mondmasker gaat dragen. Ze zorgen ervoor dat je make-up ook daarna nog mooi zit.

Tip 3 – Gebruik geen foundation, blush en highlighter op oliebasis

Als je een mondmasker draagt, geven je foundation, blush en highlighter waarschijnlijk af, zeker als ze op oliebasis zijn. Het mondmasker moet namelijk goed om je gezicht aansluiten en zit daarom strak tegen je huid aan. Dat geeft niet alleen vlekken op het masker, maar je foundation en blush zitten daarna waarschijnlijk niet meer zo mooi. Kies daarom liever voor make-up op waterbasis. En vergeet ook de fixing spray hierbij zeker niet!

Wil je kleine imperfecties rond je ogen graag camoufleren? Gebruik dan een concealerstick. Hiermee breng je heel gericht je concealer aan.

Sfeerbeeld- Mondkapje op Zo gaat het goed samen met je make-up

Tip 4 – Leg de nadruk op je ogen en wenkbrauwen

Het mondmasker bedekt je neus, mond, kin en een groot deel van je wangen. Wat nog wel zichtbaar is, zijn je ogen en wenkbrauwen. En daar moet je dus de nadruk op leggen. Doe dat als volgt:

1. Borstel je wenkbrauwen omhoog en teken ze met een wenkbrauwpotlood waar nodig bij. Om ze hele dag in model te houden, breng je daarna een wenkbrauwgel aan.

2. Kies een oogschaduwkleur die je ogen mooi uit laat komen en breng deze aan op je oogleden.

3. Accentueer je ogen met een eyeliner.

4. Breng daarna een waterproof mascara aan. Bouw de intensiteit op door naar wens meerdere laagjes aan te brengen.

Tip 5 – Laat de lipstick en lipgloss maar achterwege

Lipstick, lipgloss, lipliner, lippenbalsem, je mag ze allemaal laten liggen als je een mondmasker draagt. Grote kans dat de kleur na je reis namelijk aan de binnenkant van het masker zit in plaats van op je lippen. En het vervelende is ook dat het mondmasker aan je lippen blijft plakken.

Wil je na het dragen van een mondmasker toch wat lipgloss of lipstick op je lippen doen? Neem deze dan mee in je handtas. Stop er ook een handspiegeltje in en breng de lipmake-up aan nadat je het mondmasker hebt afgezet.

Extra tip: heb je toch last van huidirritaties door je mondmasker? Gebruik dan de Kruidvat Cetamacrogol Crème. De crème verzacht en beschermt je huid.

Ben jij benieuwd naar ons hele mondmasker assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer