Hoe verf je zelf je wimpers?

Hoe verf je zelf je wimpers-header

De ins en outs van wimperverf

Denk je erover om zelf je wimpers te verven? Heb je behoefte aan wat meer informatie of tips & tricks? Hier lees je alles wat je wilt weten over wimperverf en vertellen we je stap-voor-stap hoe je zelf je wimpers verft.

Onze tip: met deze Kruidvat wimperverf bereik je tot wel 6 weken lang mooi gekleurde wimpers!

van 0.00 4.99

Waarom moet je je wimpers verven?

Je wimpers zijn een belangrijk onderdeel van je oogopslag. Donkere wimpers laten je ogen meer spreken en doen dus veel voor je uitstraling. Als je van nature lichte wimpers hebt, kun je met wimperverf de natuur een beetje helpen. Dit zijn een aantal redenen om voor wimperverf te kiezen:

1. Go natural. Het fijne van geverfde wimpers is dat je ook zonder mascara een mooie, donkere blik hebt. Vooral als je van een natural look houdt, of elke dag mascara aanbrengen maar gedoe vindt, zijn geverfde wimpers een uitkomst. Je hebt wekenlang een “wakker” gezicht en heldere oogopslag.

2. Geen panda-ogen. Heb jij ook vaak last van “panda-ogen”? Met geverfde wimpers weet je zeker dat de kleur op je wimpers blijft en niet onder of boven je ogen belandt. Zo houd je je verleidelijke oogopslag, ook na een uurtje spinnen in de sportschool.

3. Stralend op vakantiefoto's. Veel vrouwen verven hun wimpers aan het begin van de vakantie. Je kunt je mascara dan lekker overslaan in de ochtend en onbezorgd zwemmen, zonnebrand smeren, zweten en in je ogen wrijven. En als die leuke vakantiefoto gemaakt wordt, zie jij er tóch stralend uit.

4. Basis voor je mascara. Ook als je wél mascara gebruikt, heeft het verven van je wimpers meerwaarde. Geverfde wimpers zijn een perfecte basis om je mascara op aan te brengen. Vaak zie je met blonde wimpers bij je wimperaanzet altijd nog een licht randje. Als je wimpers geverfd zijn, weet je zeker dat je wimpers overal even donker zijn.

Hoe-verf-je-zelf-je-wimpers-sfeerbeeld

Wat is het verschil tussen wimperverf en mascara?

Met mascara breng je een laagje gekleurde pasta aan de buitenkant van je wimperhaartjes aan. Meestal zitten er in mascara ook vezeltjes die je wimpers er voller uit laten zien. Wimperverf dringt in je haarschubben. Daardoor krijgen ook het uiterste begin en einde van je wimpers kleur. Voordeel is dat die kleur veel langer blijft zitten, maar je wimpers veranderen niet van dikte.

Hoe lang blijft wimperverf zitten?

Een wimperhaar “leeft” ongeveer een maand, gerekend vanaf het moment dat hij net doorkomt, tot het moment dat hij uitvalt. Op het moment dat je je wimpers verft, zijn er natuurlijk haartjes die net in de dagen daarna doorkomen. Aan de andere kant zijn er geverfde wimpers die dezelfde week nog uitvallen. Uitgaande van deze cyclus duurt het gemiddeld 4 – 6 weken voor het weer tijd is om je wimpers te verven. In de zomer kan dat korter zijn door de invloed van zonlicht en water. In de winter geniet je vaak juist wat langer van je geverfde wimpers.

Stappenplan om zelf je wimpers te verven

Je kunt je wimpers laten verven bij de schoonheidsspecialiste, maar je kunt het ook zelf doen. Hou er rekening mee dat het best een precies werkje is en volg goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verf je wimpers om beurten. Zo heb je de volledige aandacht bij één oog en gaat het aanbrengen veel eenvoudiger. Ga als volgt te werk:

Stap 1: je wimpers schoonmaken. Om de verf goed te laten pakken is het belangrijk dat je wimperhaartjes vuil- en vetvrij zijn. Maak je wimpers dus goed schoon, ook als er geen make-up op zit. Gebruik een oogmake-up reiniger zonder olie. Droog je wimpers met een droog wattenschijfje.

Stap 2: je huid beschermen. In de verpakking zitten vaak wimperblaadjes. Plak deze met vaseline vast op de huid onder je wimpers. Zo krijg je geen verfvlekken op je huid.

Stap 3: primer aanbrengen. Breng de primervloeistof aan met een wattenstaafje. Maak het wattenstaafje goed vochtig en zorg ervoor dat je wimperhaartjes helemaal doordrenkt zijn met de primer. Hou de inwerktijd op de verpakking aan.

Stap 4: verven! Verdeel de kleurgel over het borsteltje. Vervolgens werkt het eigenlijk net als met mascara op doen. Beweeg het borsteltje voorzichtig over je wimpers en voorkom dat de kleurgel in je ogen komt. Hou de inwerktijd op de verpakking aan.

Tip: Als je vlekken maakt op je huid, verwijder ze dan meteen met een wattenschijfje of wattenstaafje. Als de verf nog nat is, haal je het makkelijk van je huid af.

Stap 5: restanten weghalen. Veeg overtollige verf met een doekje van je wimpers. Het resultaat is gelijk te zien!

Vind je de kleur te licht? Herhaal de behandeling dan tot je de gewenste kleur hebt bereikt.

Bekijk ons hele wimperverf assortiment op de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer