Help! Mijn haar is beschadigd

Header-guhl-haar-beschadigd

Herstel je beschadigde haar met deze handige tips

Is je haar zijn glans verloren, ziet het er droog uit en kom je er maar moeilijke doorheen met je haarborstel? Dan hebben je lokken het zwaar en zijn ze overbelast. In het slechtste geval zijn ze zelfs al beschadigd. Maar geen paniek! Met deze tips herstel je je beschadigde haar in no time.

Onze tip: De Kruidvat Hair Essentials Paddle Brush heeft een speciaal handvat voor extra controle en is ideaal voor het voorzichtig borstelen van nat haar of haar met klitten.

Waardoor is je haar beschadigd?

We willen allemaal soepel, glanzend en gezond haar. Maar helaas hebben we in de praktijk niet allemaal dit geluk. Soms is je haar kwetsbaar. Als je dan niet goed voor je lokken zorgt, beschadigen ze. Dit zijn een aantal mogelijke oorzaken:

  • Zwemmen in chloor- of zout water
  • Kalkhoudend leidingwater
  • Haarkleuringen
  • Uv-stralen
  • Sterke wind

Het geheim zit ‘m in de puntjes

Wist je dat het geheim van het herstellen van beschadigd haar in de puntjes zit? Aan je haarpunten zie je het beste wanneer je haar beschadigd is, vooral als je haar tot op je schouders of langer hebt. Goed voor je puntjes zorgen is dan ook een must bij beschadigd haar.

Maar hoe doe je dat? Als je je haar wast, breng je de shampoo alleen aan op de haaraanzet. De shampoo spoelt dan automatisch ook over je punten heen. Zo beschadigen ze minder snel. Na het wassen borstel je je haar met een houten kam die ook de puntjes goed ontwart. Als finishing touch breng je een rijke olie aan op de haarpunten. En vergeet niet om je haar elke zes tot acht weken te laten knippen.

Rond-sfeerbeeld-guhl-haar-beschadigd

Tips voor het herstellen van je beschadigde haar?

Naast een goede verzorging van de puntjes zijn er meer handige tips waarmee je je beschadigde haar herstelt:

  • Pas op met de hitte van stylingtools. Laat je haar het liefst drogen aan de lucht en gebruik je stijl- en krultang zo min mogelijk.
  • Wil je je haar toch graag met een föhn drogen? Zet hem dan op de koudste stand en de hoogste luchtsnelheid. Je lokken drogen zo wel langzamer, maar beschadigen ook minder.
  • Gebruik een handige paddle borstel voor het uitborstelen van je haar. Borstel je haar alleen in de groeirichting. Zo wordt je haar mooi glad.
  • Verwen je haar met het Herstel & Balans Verzorgende Masker van Guhl. Je haar is voelbaar zachter, sterker en veerkrachtiger.

Ben je benieuwd naar het hele assortiment van Guhl? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer