Heb je een bruiloft? Zo hou je je kapsel perfect in model

Bruiloft kapsel

Een romantische look die de hele dag mooi blijft

De lente en zomer zijn de perfecte seizoenen voor een trouwfeest. Of je nu de bruid, het bruidsmeisje, de ceremoniemeester of een gast bent, je kapsel moet onder alle omstandigheden mooi blijven zitten. Haarlak doet dan wonderen. Maar welke moet je kiezen en hoe geef je je kapsel een romantische uitstraling? Je leest het hier.

Bruiloft kapsel

Welke hairspray kies je?

Hairsprays zijn een must voor de finishing touch en fixatie van je kapsel. Zonder haarlak stort je kapsel waarschijnlijk in no time in. Maar welke spray moet je kiezen? Enkele tips:

  • Wil je een natuurlijke look? Looks als natuurlijke golven en losse krullen vereisen een lichte hold met flexibele fixatie. Zo ga je makkelijk met je vingers door je haar.
  • Wil je bescherming en controle voor je dagelijkse style? Looks zoals golven met structuur, handelbare krullen en een zachte bob hebben meer fixatie nodig. Gebruik dan een haarlak met een stevige hold.
  • Op zoek naar een hairspray voor de meest ingewikkelde kapsels? Een perfecte pony, klassiek opgestoken haar of een hippe hoge knot hebben extra sterke fixatie nodig.

Een romantische uitstraling

Heb je wat inspiratie nodig voor een mooi kapsel? Een opgestoken vlecht geeft je de romantische uitstraling die je nodig hebt bij een trouwfeest. Met dit stappenplan creëer je in een handomdraai een prachtig kapsel:

  • Spray eerst een fixerende spray (normaal, sterk of extra sterk) op je gehele haar en vlecht een gedeelte van het haar in. Een watervalvlecht geeft een bijzonder effect. Bekijk hier hoe je een watervalvlecht maakt.
  • Spray tussendoor voldoende haarspray om je haar goed te fixeren.
  • Vlecht de rest van je haar in en zet deze als een haarband vast aan de voorkant van je hoofd.
  • Draai de andere vlecht in een lage knot.

Extra tip: Stop een mini formaat hairspray in je handtas. Ideaal voor een snelle touch up!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer