Goed voor je nagels zorgen bespaart je veel pijnlijke momentjes

Header-nagels-bespaar-pijn

Hou je nagels sterk en gezond

Mooi verzorgde nagels zien er prachtig uit. Goed voor je nagels zorgen is niet alleen belangrijk voor mooie nagels, maar ook om je nagels gezond en sterk te houden. En dat bespaart je veel pijnlijke momentjes! Waarom? Dat lees je hier. Ook leggen we uit hoe je goed voor je nagels zorgt.

Vergeet ook niet om goed je handen te verzorgen. Kruidvat Intensive Handcrème bevat urea en aloë vera en laat je handen weer zacht en soepel aanvoelen!

van 0.00 1.99

Waarom is nagelverzorging belangrijk?

Je nagels beschermen de uiteinden van de zenuwen in je vingertopjes en tenen. Dankzij je nagels stoot je de gevoelige huid op je vingertoppen en tenen minder snel. En dat bespaart je veel pijnlijke momentjes! Sterke en gezonde nagels bieden de beste bescherming. Goede nagelverzorging is daarom een must.

Wat is goede nagelverzorging?

Maar hoe zorg je eigenlijk goed voor je nagels? Het is belangrijk om goed voor je handen, nagels en nagelriemen te zorgen:

  1. Voor mooie en gezonde nagels is voldoende hydratatie heel belangrijk. En dat begint al bij je handen. Gebruik een goede, hydraterende handcrème die zorgt voor het juiste vochtbalans.
  2. Er zijn allerlei producten die goed zijn voor je nagels. Heb je droge nagels die snel scheuren? Gebruik dan een nagelverharder om je nagels sterker te maken. Daarnaast kan je ook een nail repair gebruiken om de structuur van je nagels te verbeteren. Een nagelhersteller versterkt én hydrateert je nagels.
    Tip: breng jij graag een mooi kleurtje nagellak op je nagels aan? Begin dan eerst met een doorzichtige base coat. Hiermee voorkom je dat de kleurpigmenten in je nagels trekken. Zo blijven je nagels mooier.
  3. Wist jij dat je nagelriemen de wortels van je nagels beschermen? Heel belangrijk dus! Verzorg ze daarom goed met een nagelriemolie en duw ze zachtjes terug met een bokkenpootje.
Rond-sfeerbeeld-nagels-bespaar-pijn

Wees zuinig op je nagels

Naast de juiste verzorging is het ook belangrijk om voorzichtig met je nagels om te gaan. Voorkom slechte gewoontes zoals nagelbijten en maak je nagels regelmatig goed schoon. Gebruik je nagels niet te vaak om bijvoorbeeld een stickertje los te peuteren of een sleutel aan het ringetje van je sleutelbos te hangen. Heel handig misschien, maar het beschadigt je nagel.

Tip: draag handschoenen om je nagels te beschermen. Draag latex handschoenen als je in huis gaat schoonmaken. Zo tast het schoonmaakmiddel en het water je nagels niet aan. Ook is het goed om ze in de winter tegen de kou en droge lucht te beschermen met een paar comfortabele winterhandschoenen.

Ben je benieuwd naar ons hele Nagelverzorging assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer