De perfecte combi: scheren en je lichaam onderzoeken

Header - Venus - scheren

Kleine moeite, maar van groot belang

Hoe vaak scheer jij je? Vast regelmatig. Daarom is dit de perfecte gelegenheid om je lichaam te onderzoeken. Is die ene moedervlek groter geworden? Heb je ruwe of rode plekjes op je huid? Voelt je huid droog aan? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt door je lichaam regelmatig te controleren. En omdat je tijdens het scheren toch al met je huid bezig bent, is dit het perfecte moment.

Hoe vaak moet je je huid controleren?

Als je van je huid houdt, is het belangrijk om goed voor haar te zorgen. En daarbij hoort ook dat je haar regelmatig controleert. Als je nog nooit een afwijking aan je huid hebt gehad, is het advies van het Huidfonds, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor betere huidzorg en informatievoorziening, om elk jaar de delen van je huid te controleren die je zelf niet zo makkelijk ziet. Denk aan de achterkant van je nek, je rug, je billen en de achterkant van je bovenbenen. Controleer de andere delen van je huid minimaal vier keer per jaar.

Als je dit een vast onderdeel maakt van je scheerroutine, maak je het voor jezelf makkelijk. Je hebt dan toch al veel aandacht voor je huid.

Hoe controleer je je huid?

Kijk bewust naar alle plekjes en vlekjes op je huid. Wil je zeker weten dat je veranderingen opmerkt? Tel de vlekken dan of maak er een foto van. De volgende keer zie je dan makkelijk of ze veranderd zijn of dat het er meer zijn geworden. Het is belangrijk om hier op te letten:

  • Heb je meer vlekken of vreemde plekjes gekregen?
  • Zijn plekjes ruwer geworden of wat verkleurd?
  • Zijn moedervlekken van kleur, vorm of grootte veranderd?
2005012-Venus-visuals-Kruidvat-CRM_Huidfonds_wk25-2

Veel veranderingen zijn onschuldig. Ruwe huidplekjes kun je bijvoorbeeld verzorgen met een hydraterende bodylotion. Vaak verdwijnen ze dan weer. Maar er zijn ook veranderingen die wel iets anders kunnen betekenen. Raadpleeg daarom je huisarts als:

  • Een moedervlek onregelmatig van kleur is, zeker als er ook andere kleuren dan bruin in te zien zijn, zoals blauw, rood, zwart of wit;
  • Een moedervlek niet mooi regelmatig van vorm is, of niet scherp afgegrensd;
  • Een moedervlek 6 millimeter of groter is;
  • Een moedervlek verandert, groeit, of verandert van kleur of vorm;
  • Een moedervlek jeukt of bloedt;
  • Er een zweertje of korstje op de moedervlek zit.

#MySkinMyWay

Gillette Venus bestaat al 20 jaar. Het merk staat voor vrouwen die hun onzekerheden omarmen en tegenslag omzetten in positiviteit. Met de #MySkinMyWay-campagne delen ze krachtige en inspirerende verhalen met iedereen. Ze vieren elk lichaam. Want een ‘normaal’ lichaam bestaat niet. Het is jouw huid en jij bepaalt je eigen schoonheid.

Ben jij benieuwd naar ons hele scheren & ontharen assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer