De houdbaarheid van make-up

make-up-header

Neem afscheid van je favoriete make-up

Je favoriete make-up is iets waar je zuinig op bent. Maar soms is het tijd om afscheid te nemen. Vaak lijkt het alsof het product nog goed is, maar schijn bedriegt. Ook je favoriete make-up heeft een houdbaarheidsdatum. Na deze datum kan je make-up puistjes, huidirritaties en ontstekingen veroorzaken. En dat wil je liever niet. Daarom zochten wij het voor uit: hoe lang is make-up houdbaar?

De houdbaarheid van mascara

Mascara gaat twee tot drie maanden mee.
Wanneer gooi je mascara weg? Als de formule begint te klonteren of vies gaat ruiken, moet je de mascara eerder weggooien.
Tip: Pomp niet met het borsteltje van de mascara in de tube. Hierdoor komt er lucht bij, droogt je mascara uit en gaat sneller klonteren. Beweeg het borsteltje zachtjes in ronde bewegingen door de tube.

Lees meer over de houdbaarheid van mascara in Hoe lang gaat mascara mee?

mascara

De houdbaarheid van eyeliner

Eyeliner mee gaat Zes tot twaalf maanden mee.
Wanneer gooi je eyeliner weg? Op eyeliner komen gemakkelijk bacteriën. En deze wil je natuurlijk niet in de buurt van je kwetsbare ogen hebben. Een oogpotlood gaat langer mee dan een vloeibare eyeliner. Slijp het potlood regelmatig maar gooi hem weg als hij droog wordt.
Tip: Als het oogpotlood slechter wordt, komt er een wit laagje op de punt. Slijpen gaat dan ook lastiger.

eyeliner

De houdbaarheid van foundation

Foundation gaat twaalf tot 24 maanden mee.
Wanneer gooi je foundation weg? Na het openen is vloeibare foundation een jaar lang houdbaar. Hierna verandert de kleur. Een poeder hoef je pas na twee jaar in de prullenbak te gooien.
Tip: Breng je vloeibare foundation met je vingers aan? Was dan eerst je handen met antibacteriële zeep. Zo voorkom je dat je bacteriën met je vingers op je gezicht brengt.

foundation

De houdbaarheid van lippenstift en lipgloss

Lippenstift en lipgloss gaat tot twee jaar mee.
Wanneer gooi je lippenstift en lipgloss weg? We bewaren onze lipstick en lipgloss vaak jarenlang. Ze zijn gelukkig ook niet erg schadelijk. Maar na twee jaar drogen ze uit en is het verstandig ze in de prullenbak te gooien.
Tip: Bewaar je lipstick en lipgloss niet in de badkamer. De vochtige omgeving is niet goed voor het pigment.

lippenstift

De houdbaarheid van oogschaduw en blush

Oogschaduw en blush gaat minimaal twee jaar mee.
Wanneer gooi je oogschaduw en blush weg? Als het poeder droog en krijtachtig wordt en niet goed meer op je borstel of kwast blijft zitten, is het verstandig om de oogschaduw of blush weg te gooien.
Tip: Laat je aangebrachte foundation eerst goed drogen voor je poeder aanbrengt. Gebruik altijd een aparte kwast maar nooit de kwast waar je ook vloeibare foundation mee aanbrengt.

oogschaduw

De houdbaarheid van nagellak

Nagellak mee gaat twee jaar of langer mee.
Wanneer gooi je nagellak weg? Nagellak doodt micro-organismen en bevat daarom niet snel bacteriën. De textuur droogt na een aantal jaar uit en wordt dik en klonterig. De nagellak is dan te hard om nog te gebruiken.
Tip: Met een paar druppels nagellakverdunner geef je je favoriete nagellak een tweede leven.

nagellak

Ben je benieuwd naar het hele make-up assortiment van Kruidvat?

Bekijk alle producten

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer