De gouden regels van het tandenpoetsen

Oral-B Tandenpoetsen

Deze regels mag je nooit vergeten als je je tanden poetst

Je tanden poets je vaak zonder erbij na te denken. Het zit in je routine als je ’s avonds naar bed gaat of ’s morgens opstaat. Veel mensen houden zich helaas niet aan de vier belangrijkste regels bij het tandenpoetsen. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn! Daarom zetten we ze hier voor je op een rijtje.

Onze tip: De Oral-B Smartseries Teen Elektrische Tandenborstel beschermt je tandvlees en houdt je tanden witter. De slimme tandenborstel helpt je je poetsgewoontes verbeteren.

van 0.00 29.99

De vier gouden regels

Om je tanden te poetsen heb je een tandenborstel, tandpasta, een wastafel en wat water nodig. Check! Als je je dan ook nog eens aan deze vier basisregels houdt, ga jij voor een schoon en gezond gebit.

1. Twee keer per dag
Veel mensen weten dit wel, maar skippen toch één van de twee dagelijkse poetsbeurten. En dat geeft de bacteriën in tandplak de kans om je tanden en tandvlees aan te vallen. Ze krijgen hiervoor ruim de tijd en daardoor richten ze meer schade aan. Daarom is het belangrijk om je tanden twee keer per dag te poetsen en zo tandplak regelmatig te verwijderen.

oral-b tandenpoetsen

2. Twee minuten lang
Het kost wat tijd om de etensresten en tandplak goed van al je tanden en kiezen te poetsen. De kans is groot dat als je niet lang genoeg poetst, je sommige tanden en kiezen niet goed schoonmaakt. Zet de timer dus aan en poets minimaal twee minuten.

3. Met een elektrische tandenborstel
Met een handtandenborstel moet je zelf de poetsbewegingen maken. En die zijn een stuk minder snel en krachtig dan die van een elektrische tandenborstel. Door de snelheid maak je je tanden beter schoon en krijg je de tandplak er beter vanaf. Gebruik daarom een elektrische tandenborstel en geen handtandenborstel.
Ook handig: steeds meer elektrische tandenborstels hebben een timer. Zo volg je twee van de vier gouden regels heel makkelijk op!

4. Niet na zuur voedsel
Vruchtensappen, frisdranken, energiedrankjes en zure fruitsoorten tasten je tandglazuur aan en maken het zacht. Als je dan direct daarna je tanden poetst, poets je dit beschermende laagje weg. Wacht daarom minimaal een half uur voor je je tanden poetst. Je geeft zo je speeksel de kans om de zuurgraad in je mond te neutraliseren.

Zo simpel is het!

Ben jij benieuwd naar het hele Oral-B assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer