De doe-het-zelfdetox voordat je op vakantie gaat

Thuis detox

De doe-het-zelfdetox voordat je op vakantie gaat

Detoxen, je hoort er van alles over. Maar hoe doe je dat en waarom? Detox jezelf voor je vakantie, dan zit je goed in je vel en geniet je er nog meer van. Bekijk waarom detoxen goed voor je is en hoe je dit zelf kunt doen.

Waarom detoxen?
Detoxen is een prima manier om jezelf voor te bereiden op je vakantie. Je zet je body en mind even op een ander spoor waardoor je fitter en energieker wordt; alsof je even op je eigen resetknop drukt.

Jij bent jij
Niemand is hetzelfde. Ieder persoon en ieder lichaam reageert anders op een detox. Bekijk daarom wat voor jou het beste werkt. Ideaal is om een paar weken voor je vakantie een detox te volgen. Maar je kunt natuurlijk op elk moment beginnen.

Tip 1 – Hydrateren

Water, water en nog eens water. Drink veel water. Begin de dag met 1 of 2 glazen water, eventueel met wat verse citroensap of zeezout. Dat geeft je immuunsysteem een boost. Om je detox goed in gang te zetten is het goed minstens twee liter water per dag te drinken.

Tip 2 – Pre-shower

Wist je dat een derde van de afvalstoffen je lichaam verlaat via je huid? Om afvalstoffen sneller af te voeren en je poriën te zuiveren is een pre-showerbehandeling aan te raden. Borstel je hele lichaam met een droge borstel voordat je een douche neemt. Gebruik een badborstel met een lange steel, dan kun je overal bij.

Detox_vakantie_water_rond

Krachtige detox
Begin met borstelen bij je voeten en werk langzaam richting je hart. Deze krachtige detoxmethode bevordert de stroming in je lymfestelsel, zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en geeft je huid de kans te ademen. Je lymfestelsel is een vaatsysteem in je lichaam dat zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Belangrijk dus voor jouw detoxproces.

Detox vakantie douche

Tip 3 – Wissel de temperatuur van je douche

Draai de douchekraan van warm naar koud en andersom. Wisselende douchetemperaturen zijn erg goed voor je lichaam en je algemene gezondheid. Koud water zorgt dat de circulatie zich naar binnen richt, direct naar je organen. Het hete water doet het omgekeerde, naar buiten naar je huid.

In de flow
Deze omkering van de circulatie heft blokkades op, ontgift en zorgt voor een flow van voedingsstoffen naar belangrijke organen.

Tip 4 – Beweging

Wat je favoriete bewegingsvorm ook is, of het nu wandelen, pilates of een flinke work-out in de sportschool is: blijf het doen! Flink bewegen ondersteunt het lymfestelsel en het hele detoxproces waardoor nog meer gifstoffen worden afgevoerd.

Tip 5 – Let op wat je drinkt en eet

Ben je een koffie-grootverbruiker? Hou jezelf even in en beperk je koffie-inname tot 1 kop per dag. En kies bovendien biologische koffie. Beter nog is het om over te stappen op kruidenthee, groene thee of jasmijnthee. Ook heel goed voor je detox en je spijsvertering zijn pepermunt- en gemberthee.

Switch naar biologisch
Ga, als het kan, ook over op biologische voeding. Biologische voedingsmiddelen bevatten vaak minder chemicaliën die je systemen kunnen verstoppen. Biologische voedingsmiddelen zijn vaak verser, hebben minder schadelijke stoffen en bevatten vaak meer goede voedingsstoffen. Perfect voor je detox!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer