De beste verzorging voor snor en baard

baard snor verzorgen

Hoe verzorg je je baard of snor?

De baard en snor zijn helemaal hot! Veel mannen vinden bovendien een baard of snor makkelijk. Je hoeft je tenslotte niet meer te scheren. Maar … of je nu een stoer stoppelbaardje, een volle snor of een perfect getrimd baardje hebt, je moet hem toch goed verzorgen. Anders krijg je last van irritaties of een onhygiënische baard of snor. En dat wil je toch niet?

Trimmen en kammen

Net als je hoofdhaar ziet je baard of snor er netjes en verzorgd uit als deze goed in model zit. Het is daarom belangrijk om je baard en snor regelmatig te trimmen. Probeer de verschillende technieken en modellen en kies wat bij je past. Naast het trimmen is kammen een belangrijke basis. Een baardkam of -borstel is onmisbaar voor de man met baard of snor. De speciale kammen houden je wat langere baard en snor in model en verwijderen eventuele viezigheid. Heb je geen baardkam, dan kun je je prima redden met een gewone kam, zoals de Kruidvat Hair Essentials Puntkam.

Tip: Last van haartjes van je snor die in je mond hangen? Draai de haartjes met je duim en wijsvinger regelmatig naar de zijkant. Na een tijdje blijven ze vanzelf op hun plek.

Wax, gel en andere producten voor baardverzorging

Ja, je leest het goed. Naast kammen en borstels zijn er ook allerlei verzorgingsproducten op de markt om je baard of snor te verzorgen en in model te houden. Eigenlijk net als voor je haar. Deze producten makkelijk in het gebruik. Ze kosten je weinig tijd.

Shampoo

Met een milde shampoo houd je je baard en snor in perfecte conditie. Met shampoo maak je de haren hygiënisch schoon. Handig bij eventuele etensresten. Doe een klein beetje shampoo op je wijsvinger en masseer dit in je snor. Gebruik wat meer shampoo voor je baard. Spoel de shampoo goed uit met lauwwarm water.

Baard- en snorolie

Gebruik eventueel een speciale baard- of snorolie, zoals de Kruidvat Originals Baardolie. Deze vermindert eventuele jeuk.

Baardwax

Om je baard en snor in model te brengen, gebruik je wax, zoals de Kruidvat Originals Baard en Snor Wax. Zo maak je met wax voor de snor bijvoorbeeld een mooie krulsnor. Gestyled zien baard en snor zien er stoer en strak uit! Dat geeft zelfvertrouwen!

baard snor verzorgen

Denk ook aan je huid

Nog een laatste tip: schenk wat aandacht aan de huid onder je baard of snor. Onder gezichtsbeharing droogt je huid vaak snel uit en gaat sneller schilferen. En dat geeft vervelende jeuk. Let er daarom op dat je verzorgingsproducten gebruikt die ook de huid reinigen en hydrateren. Door je baard regelmatig te kammen geef je de huid bovendien wat lucht.

Ben je helemaal klaar met je baard of snor? Hier lees hoe je ze in een handomdraai afscheert.

Direct bestellen?

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer