De beste verzorging voor droge lippen

droge lippen

Behandel en voorkom droge lippen

Praten, eten en zoenen. Je gebruikt je lippen de hele dag. Dit kwetsbare deel van je lichaam heeft het dan ook vaak zwaar te verduren. Vooral met koud weer heb je snel last van droge lippen. Droge lippen zijn vaak pijnlijk en zien er niet mooi uit. Je voelt je onzeker en wil je lippen weer zacht en soepel maken? Met onze tips gaat dat lukken.

De oorzaak van droge lippen

De huid van je lippen is dun en kwetsbaar. Zodra de temperatuur daalt, worden je lippen droog en heb je sneller last van velletjes. Naast koud weer zijn ook de airco, harde wind en veel zonlicht boosdoeners. Je lippen voelen branderig en soms zelfs pijnlijk. Wist je dat je meer vocht via je lippen verliest dan via andere delen van je lichaam? Ze hebben dus niet voor niets wat extra aandacht nodig.

Water en een beautybehandeling

Water is het wondermiddel voor je lippen. Drink minstens 1 liter water per dag om je lippen goed te hydrateren. Zo voorkom je droge lippen. Laat je lippen verder zoveel mogelijk met rust. Trek niet aan losse velletjes. Dit gaat vaak alleen maar meer irriteren. Probeer ook niet te veel aan je lippen te likken. Zo drogen ze alleen maar meer uit.

Geef je lippen twee keer per week een beautybehandeling. Scrub je lippen en haal dode huidcellen weg. Hierdoor worden je lippen weer zacht en soepel. Let wel op! Doe dit niet als je (open) wondjes op je lippen hebt. Auw!

Tip: Maak je eigen lipscrub! Meng een eetlepel bruine suiker met een eetlepel honing. Wrijf dit zachtjes met je vingertoppen op je lippen. Maak hierbij kleine rondjes. Maak je lippen schoon met een warme, vochtige doek.

Lippenbalsem

Het ultieme verzorgingsproduct voor je lippen is lippenbalsem. Breng deze meerdere keren per dag aan. Zorg dat je altijd en overal lippenbalsem bij de hand hebt. In je handtas, op je bureau en nachtkastje, in de auto etc. Er zijn verschillende lippenbalsems te vinden:

  • Klassieke balsems zijn gemaakt van bijenwas en vaseline. Zij brengen een beschermend laagje aan op je lippen. Ingrediënten zoals aloë vera en cacaoboter zijn verzorgend en hydraterend. Vaseline Aloe Vera Lippenbalsem verzorgt en geeft daarnaast een subtiele glans.
  • Lippenbalsems met SPF beschermen je kwetsbare lippen tegen de zon. Kies een balsem met minimaal SPF15. Een fijne lippenbalsem met SPF30 is Kruidvat Solait SPF 30 Sunstick Lippenbalsem
  • Kunnen je lippen wel wat kleur gebruiken, maar gebruik je liever geen lippenstift? Neem dan een lippenbalsem met een kleurtje zoals Kruidvat Pink Lips Lippenbalsem. Zo heb je een lipstick en verzorgende balsem in één.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer