De 4 beste huidverzorgingstips bij het dragen van een mondmasker

Header_De 4 beste huidverzorgingstips bij het dragen van een mondkapje

Mondmasker op? Zo zorg je goed voor je huid!

De kans dat je soms een mondmasker draagt, is op dit moment veel groter dan een jaar geleden. Want door de coronacrisis is het normaal geworden om een mondmasker te dragen als je met de bus of trein reist of misschien wel in een drukke winkelstraat loopt. Maar wat doet dat met je huid? Hier ontdek je hoe je haar gezond houdt.

De invloed van een mondmasker op je huid

Voor de meesten van ons is het niet normaal om een mondmasker te dragen. Ook voor je huid is dit dus even wennen. Waar ze normaal gewoon open en bloot is, wordt ze nu deels verstopt achter een mondmasker. Hierdoor droogt je huid sneller uit. Je ademhaling onttrekt namelijk vocht aan je huid. En als het warm is, bestaat er de kans dat je gaat zweten onder je mondmasker. Dit opgehoopte zweet kan je poriën verstoppen. Een mondmasker kan hierdoor voor huidproblemen zorgen zoals acne, huidirritatie en roodheid of deze problemen verergeren.

Hoe bescherm je je huid tegen een mondmasker?

Als je regelmatig mondkapjes draagt, is het daarom belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Ze heeft het zwaar en mag in deze tijd wel een beetje extra verwend worden. Met deze tips verzorg je haar goed:

  • Reinig je huid twee keer per dag goed, in de ochtend en in de avond.
  • Breng daarna een hydraterende dag- of nachtcrème aan. Hiermee houd je de vochtbalans van je huid op peil en zorg je ervoor dat ze beter beschermd is. Gebruik bijvoorbeeld onze Hydro dagcrème en nachtcrème. De crèmes met geconcentreerd hyaluroncomplex hydrateren je huid en zorgen ervoor dat ze er op haar mooist uitziet.
  • Draag een mondkapje van katoen. Katoen is zacht voor je huid en laat haar ademen.
  • Verwen je huid wekelijks met een gezichtsmasker voor extra hydratatie. Een aanrader is ons Kruidvat Hydrating Gezichtsmasker. Dit masker met komkommer en aloë vera hydrateert je huid intensief.
Sfeerbeeld_round_ De 4 beste huidverzorgingstips bij het dragen van een mondkapje

Extra tip: krijg je last van je huid door het dragen van een mondkapje? Smeer haar dan in met Kruidvat Cetomacrogol Crème. Deze crème verzacht en beschermt, houdt je huid soepel en voorkomt uitdroging.

Vergeet je ook niet om je make-up aan te passen? Hier ontdek je hoe je mondkapje en make-up goed samengaan.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer