5 tips voor het verzorgen van blond haar

Header_

Met deze tips blijft je blonde haar stralend en gezond

Heb jij mooie blonde lokken en vraag je je af hoe je deze het beste verzorgt? Met deze 5 tips blijft je blonde haar stralend en gezond!

1. Was je haar niet te vaak

Als je vaak je haar wast, droogt het sneller uit. Dat is zeker voor blond haar niet goed. Ook maakt het je haar sneller vet. Probeer het dus maximaal 1 of 2 keer per week te wassen. Als je haar tussendoor toch vettig wordt, gebruik dan een droogshampoo. Let er wel op dat deze past bij jouw haartype. Probeer bijvoorbeeld de Kruidvat Blond Droogshampoo. Deze is speciaal ontwikkeld voor blond haar.

2. Gebruik goede shampoo én conditioner

Als je je haar wast, gebruik dan zowel shampoo als conditioner. Kies er een die bij je haar past. Zo heb je bijvoorbeeld de Kruidvat Silver Shine Shampoo en Conditioner. Deze verwijderen de gele gloed van lichtblond haar. Verder zijn er shampoos en conditioners die je haar wat lichter maken en een natuurlijke glans geven, zoals de Andrélon Intense Zomerblond Shampoo en Conditioner. Deze verwijderen de gele gloed van lichtblond haar. Verder zijn er shampoos en conditioners die je haar wat lichter maken en een natuurlijke glans geven.

3. Pas op met hitte

Voor blond haar is hitte extra slecht. Blijf daarom nooit te lang in de zon en kijk goed uit met föhns en stijl- en krultangen. Als je deze apparaten toch gebruikt, is het verstandig om eerst een beschermend serum aan te brengen.

4. Pas op met chloor

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om even af te koelen in het zwembad. Chloor houdt het zwembadwater schoon, maar is erg slecht voor blond haar. Je kan er namelijk een groene gloed van in je haar krijgen. Heb je in het zwembad gelegen? Spoel je haar direct daarna goed uit met water. Zo voorkom je een groene gloed.

5. Verzorg je haar met haarmaskers en olie

Blond of geblondeerd haar is kwetsbaar. Het is daarom goed om het regelmatig te verzorgen met maskers en oliën. Deze voeden je haar, waardoor het minder droog is. Laat je haarmasker goed intrekken onder een handdoek. Voeg zo nu en dan ook een paar druppels olie toe. Zo’n olie geeft je geblondeerde haar een nog grotere boost!

Sfeerbeeld_round_

Ben jij benieuwd naar ons hele beauty assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer