5 dingen die je nog niet wist over scheren

header scheren

Dit wist jij nog niet over je lichaamshaar

Bijna iedereen scheert zich. Veel mannen ontdoen zich dagelijks van hun baard. Vrouwen maken zich meestal vooral druk om hun benen en oksels. Over scheren zijn veel leuke feitjes bekend. Wij hebben de beste voor je uitgezocht.

Onze tip: Ben je op zoek naar een gladde en moeiteloze scheerbeurt? Met dit Wilkinson Sword Hydro Silk Scheermesje is scheren nog nooit zo comfortabel geweest. Hydrateer je huid tot 2 uur na het scheren met dit scheermesje.

De leukste feitjes over het scheren van je lichaamshaar

Als je je weer eens scheert, zie je je lichaamshaar misschien wel als iets overbodigs. Maar het heeft toch echt een functie. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam op temperatuur blijft. Het voert warmte af als je het warm hebt en beschermt je bij kou. Daarnaast zijn er meer leuke feitjes over scheren:

  1. Je lichaamshaar gaat maar zes maanden mee. Het wordt daarom niet langer dan een bepaalde lengte.
  2. 90% van de mensen trimt of scheert zijn lichaamshaar.
  3. Bij mannen heeft lichaamshaar nog een extra functie. Mannen met veel lichaamsbeharing zouden namelijk veel testosteron hebben. Een baard wordt daarom door veel vrouwen als een symbool van mannelijkheid gezien.
  4. Vrouwen zijn gemiddeld vier minuten bezig met het scheren van hun benen. Als je je zes dagen per week scheert, ben je in je hele leven zo’n 72 dagen kwijt aan het scheren van je benen.
  5. Lichaamshaar van vrouwen is anders dan dat van mannen. Daarom zijn er speciale scheermesjes voor vrouwen en voor mannen. Even het mesje van je partner lenen zit er dus niet in.
rond sfeerbeeld scheren

Welk scheermesje past bij jou?

Omdat iedereen anders is, is het belangrijk dat je een scheermesje kiest dat bij jou past. Wilkinson heeft daarom diverse scheermesjes. Zo is er altijd wel een mesje dat bij jouw wensen past.

Voor vrouwen die op zoek zijn naar gemak is er de Intuition. Dit scheersysteem schuimt, scheert en hydrateert je huid tijdens het scheren. De Hydro Silk geeft je de beste scheerervaring. Dankzij de innovatieve technologie scheren de mesjes niet alleen zacht en nauwkeurig, maar zijn ze door het hydraterende Hydra Renew serum ook geschikt voor de kwetsbare en gevoelige huid. Begin je net met scheren? Dan is de Quattro for Women een goede keuze. Dit scheersysteem heeft vier ultradunne mesjes en een beweegbare scheerkop.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer