Kruidvat BLOG

Maandlenzen: wat zijn de voordelen?

Sfeerbeeld_round_ Imodium - Acute diarree door stress Lees onze tips

 Kies jij voor dag- of maandlenzen?

Heb je lenzen nodig om je zicht te verbeteren? In het assortiment van Kruidvat vind je dag- en maandlenzen. Maar wat is eigenlijk het verschil? En waarom is het soms beter om voor maandlenzen te kiezen? Hier lees je er alles over.

Daglenzen vs. maandlenzen

Draag jij af en toe lenzen? Wil je geen gedoe met lenzenvloeistof en het bewaren van je lenzen? Dan zijn daglenzen de beste keuze voor jou. Deze lenzen zijn geschikt voor eenmalig gebruik. Wil je meer weten? Ontdek dan hier wat de voordelen van daglenzen zijn en hoe je ze in en uit doet.

Maandlenzen zijn meerdere weken achter elkaar te gebruiken. Als je elke dag lenzen draagt, is dit dus een fijnere optie dan daglenzen, zeker omdat het goedkoper is. In tegenstelling tot lenzen die je nog langer draagt, zoals driemaandenlenzen, heb je nauwelijks last van aanslag op je lenzen en zitten ze altijd comfortabel. Maar er is meer!

De voordelen van maandlenzen

Maandlenzen zijn een fijne keuze voor lensdragers. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Maandlenzen zijn goedkoper dan daglenzen, zeker als je dagelijks lenzen draagt.
  • Maandlenzen zorgen voor minder afval dan bijvoorbeeld daglenzen. Je hoeft namelijk maar één keer per maand een setje en verpakking weg te gooien. En dat is beter voor het milieu!
  • Maandlenzen hebben een hoog draagcomfort en een goede pasvorm.
  • Je gooit de maandlenzen na een maand weg. Hierdoor heb je geen last van aanslag op je lenzen en blijft de kwaliteit de hele maand goed.

Ben je overtuigd? Bekijk dan nu het complete assortiment maandlenzen van Kruidvat.

Sfeerbeeld_square Imodium - Acute diarree door stress Lees onze tipstitle_word_file

De juiste verzorging van je maandlenzen

Maandlenzen zijn geschikt om een maand lang te dragen. Maar dan is het wel belangrijk dat je ze op de juiste manier bewaart en verzorgt. Het is belangrijk om je lenzen aan het eind van de dag schoon te maken. Zo blijft het draagcomfort hoog en komen er geen vuil en eiwitten op de lenzen.

Gelukkig is het onderhouden van je maandlenzen niet ingewikkeld. Er zijn lensvloeistoffen waarbij je je lenzen voorzichtig schoon moet wrijven, zoals de Kruidvat Opticare Zachte Lenzen All-in-One Lenzenvloeistof. Maar er zijn ook lensvloeistoffen waar je de lenzen simpelweg in doet en de vloeistof al het werk voor je doet, zoals de Kruidvat Opticare Zachte Lenzen All-in-One No Rub Lenzenvloeistof. Makkelijker kan het niet!

close

Previous

Wat is eelt en wat doe je eraan?
close

Next

Welke leesbril past bij jouw gezicht?