Kruidvat BLOG

Je huid verpesten? Check snel of jij dit doet!

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 06/03/2020
Header

Deze 10 gewoontes zijn slecht voor je huid

Dat je niet moet vergeten je gezicht elke avond te reinigen en voldoende water te drinken om je huid te hydrateren, wist je misschien al. Maar er zijn nog veel meer dingen die slecht zijn voor je huid. Hier ontdek je tien gewoontes die je huid verpesten. Check snel of jij je hier ook schuldig aan maakt.

1 – Je make-upkwasten ‘vergeten’ schoon te maken

De verleiding is groot om je make-upkwasten keer op keer weer te gebruiken zonder ze tussendoor even schoon te maken. Want even eerlijk, jij hebt waarschijnlijk ook geen tijd in de ochtend om na het aanbrengen van je make-up ook nog eens je kwasten goed schoon te maken. Elke dag is gelukkig ook geen must, maar elke week toch wel. In Zo maak je je make-upkwasten schoon ontdek je hoe je dat doet.

Extra tip: vergeet ook niet om je pincet en nagelschaartje regelmatig schoon te maken. Dit doe je heel simpel door ze even in de pure alcohol te dompelen.

2 – Je handdoek meerdere keren gebruiken

Gebruik jij ook vaak meerdere dagen achter elkaar dezelfde handdoek? Dat scheelt tenslotte was. Maar je huid wordt hier minder blij van. Een handdoek is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Pak daarom elke dag een schone.

3 – Te veel aan je gezicht zitten

Elke keer dat je je gezicht aanraakt, komen er bacteriën op je huid. Deze maken haar gevoeliger voor rode vlekjes en puistjes. En dit komt niet alleen door de aanraking met je handen, maar ook als je je smartphone tegen je gezicht houdt tijdens het bellen of als je een zonnebril draagt. Maak deze dan ook regelmatig schoon.

4 – De verwarming te hoog zetten

Warmte en droge lucht droogt je huid uit. En dat is precies wat je krijgt als je de thermostaat te hoog zet. Trek daarom liever een dikkere trui aan en zorg zo goed voor je huid.

5 – Niet meteen na het sporten douchen

Als je net fanatiek gesport hebt, is het heerlijk om even rustig bij te komen voor je gaat douchen. Maar voor je huid is dit funest. Het zweet kan je huid beschadigen. Heb je geen tijd om direct te douchen? Maak dan alleen je gezicht even goed schoon.

6 – Te vaak in het zwembad liggen

Ga je graag zwemmen? Dan is het goed om te weten dat chloor je huid uitdroogt. Je huid gaat daardoor meer talg produceren en dat vergroot de kans op puistjes. Maak je gezichtshuid daarom na het zwemmen ook goed schoon met een cleanser en voedt haar daarna met een crème.

sfeer-huidverpesten

7 – Te veel koffie drinken

Kan jij ‘s morgens ook niet zonder je bakje koffie? Geen probleem, maar als je meer dan twee kopjes koffie op een dag drinkt, verpest je je huid. Door de cafeïne maakt je lichaam meer adrenaline aan en hierdoor ervaar je meer stress. En dat is slecht voor je huid. Daarnaast droogt koffie je huid uit en ziet ze er hierdoor sneller grauw uit.

8 – Niet gezond eten

Maaltijden overslaan en te veel suikers en vetten eten zijn niet goed voor je huid. Je huid wordt namelijk ook gevoed van binnenuit. Ze heeft de vitaminen en mineralen hard nodig om er gezond en stralend uit te blijven zien.

9 – Je bril of lenzen vergeten

Als je de hele tijd met je ogen knijpt omdat je het eigenlijk net niet kan lezen, is dit niet goed voor je huid. Je krijgt hierdoor sneller rimpels. Zorg er daarom altijd voor dat je je (zonne)bril of lenzen bij je hebt en gebruik ze als dat nodig is.

10 – Tot ‘s avonds laat tv kijken

Ben je verslaafd aan die ene goede Netflix-serie of blijf je elke avond hangen bij die interessante late night talkshow? Besef dan dat dit je huid niet ten goede komt. In de eerste plaats omdat je dan vaak te weinig slaapt, maar in de tweede plaats ook omdat je lichaam dan minder melatonine aanmaakt. Dit slaaphormoon helpt bij je slaap-waakritme en zorgt ervoor dat je huidcellen ‘s nachts vernieuwen. Als je lichaam dit te weinig aanmaakt, slaap je minder goed en dat is slecht voor je huid.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Je haar dikker maken? Het kan echt!
close

Next

Nieuw! Kruidvat make-up