Kruidvat BLOG

Een fijne avondroutine voor een verzorgde huid

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 03/04/2020
Header_Avondroutine voor je huid met Eigen Merk producten

Zo verzorg je je huid voor het slapengaan

De dag zit er weer op. Hoe verleidelijk het ook is, even snel je make-up verwijderen en gaan slapen is geen goed idee. Want ‘s nachts herstelt je huid zich. Met een uitgebreide avondroutine maak je daar maximaal gebruik van. Volg daarom deze stappen voor de beste gezichtsverzorging voor het slapengaan.

1. Reinig je huid

Je huid krijgt het overdag zwaar te verduren, bv. door vuiltjes in de lucht en andere invloeden van buitenaf. Reinig je gezicht daarom ‘s avonds extra goed. Verwijder eerst je oogmake-up met een speciale remover. Dat kan bijvoorbeeld met onze cleansing oil oogmake-upremover. Heb je liever kant-en-klare wattenschijfjes? Ga dan voor de oogmake-up removerpads.

Daarna reinig je de rest van je gezicht. Doe dat met een olie- of crèmeachtig product, zoals de Kruidvat reinigingsmelk. Zo verwijder je op een milde manier alle make-up en zonnebrandcrème van je gezicht. Let goed op dat er geen restjes achterblijven. Veeg dan je gezicht af met een warm, vochtig washandje.

2. Gebruik een scrub

Scrubben is goed voor je huid, omdat je zo dode huidcellen verwijdert. Hierdoor wordt je huid weer gezond en glad. Probeer bijvoorbeeld eens onze pure cleansing scrub. Maar elke dag scrubben is niet verstandig. Dan beschadig je je huid en wordt ze heel gevoelig. Gebruik een scrub daarom maximaal 2 tot 3 keer per week.

3. Breng een oogcrème aan

Als volgende stap smeer je een oogcrème op de huid rond je ogen. De crème frist je huid op en geeft je een energieke uitstraling. Sommige oogcrèmes beschermen ook meteen tegen de eerste rimpels, zoals de Kruidvat Q10 + vitamine C oogcrème.

4. Masseer een serum in

Daarna ga je aan de slag met een serum. Een serum is een geschenk voor je huid. Het verzorgt, herstelt, voedt en hydrateert. Breng het serum niet gewoon aan, maar masseer het ook even in. Zo krijg je het beste effect. Heb je last van een droge huid? Kies dan onze hyaluron booster drops. Een paar druppels zijn genoeg voor je hele gezicht.

Sfeerbeeld_Avondroutine voor je huid met Eigen Merk producten

5. Smeer je gezicht in met nachtcrème

Als afsluiter is een nachtcrème ideaal. De vochtinbrengende crème beschermt je huid. En dat is niet het enige pluspunt. Het fixeert namelijk ook alle producten die je hiervoor hebt aangebracht. Zo weet je zeker dat alles blijft zitten en ‘s nachts rustig zijn werk doet. Heb je een gevoelige huid? Probeer dan eens de Kruidvat sensitive nachtcrème. Deze herstelt en beschermt je huid op een milde manier.

Nu ben je klaar voor dromenland. Slaapwel!

close

Previous

Checklist: een snelle en uitgebreide schoonma...
close

Next

Je haar een flinke oppepper geven? Zo doe je ...