Kruidvat BLOG

Zo verzorg je de krullen van je kindje (krultype 3)

Article_header_202122PV03_CH_06

Heeft je kind krullen? Dan vraag je je vast af hoe je deze het beste verzorgt en stylet. In deze video gaat Nenemba je hierbij helpen. Deze krullenspecialist en krullenkapster laat zien hoe ze de krullen van Vivienne mooi maakt. Ze volgt hierbij de Curly Girl Methode. Vivienne heeft krultype 3.

Tip: voordat je begin met het verzorgen van de krullen van je kindje, is het belangrijk om eerst te weten in welke staat het haar is. Op basis hiervan bepaal je welke producten je nodig hebt.

Zo verzorg je de krullen van je kind stap voor stap:

1. Was het haar. Gebruik hiervoor producten die vrij zijn van sulfaten, alcohol en siliconen. Deze zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Masseer de shampoo goed in op de hoofdhuid en spoel deze daarna uit. Breng vervolgens de conditioner aan.

2. Kam de haren van je kindje alleen als er conditioner in zit. Zo voorkom je dat je het haar beschadigt en je kind pijn doet. Na het kammen was je de conditioner uit.

3. Wil je het haar gaan stylen? Zorg er dan voor dat het soaking wet is. Je kunt de krul er dan goed in kneden.

4. Verdeel het haar in twee delen en breng in beide delen een dotje leave in conditioner aan. Verdeel dit goed door met je vingers kammende bewegingen te maken.

5. Vervolgens verdeel je een dotje Curl Activator over het haar. Maak ook hierbij weer kammende bewegingen met je vingers.

6. Gebruik daarna een hydrofiele doek of katoenen T-shirt om het haar te drogen. Wikkel de doek of het T-shirt om het haar. Dit noem je ploppen. Je kunt het haar ook aan de lucht of met een föhn met diffuser drogen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Zo verzorg je je krullen (krultype 4)
close

Next Article

Nieuw! Kruidvat Skin Science Beauty Active en...