Kruidvat BLOG

Welk maandverband moet ik gebruiken?

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 22/11/2018
always maandverband

Welke soorten maandverband zijn er?

Het is weer de tijd van de maand. De tijd dat je je minder fit voelt en last hebt van hoofdpijn of buikkrampen. De menstruatie is niet het leukste van vrouw zijn, maar hoort er wel bij. Gelukkig zijn er allerlei soorten maandverband die het bloedverlies opvangen zodat jij onbezorgd van je dag geniet. Zelfs zoveel dat je soms misschien niet meer weet welke je moet gebruiken. Gelukkig helpen wij je bij die keuze.

Onze tip: Voor een optimale bescherming tijdens de nacht gebruik je Always Ultra Secure Night Maandverband met Vleugels. Het maandverband heeft een extra grote achterkant, die je precies daar beschermt waar het ‘s nachts nodig is.

Welk maandverband gebruik je tijdens je menstruatie?

Je menstruatie kent vaak lichtere en zwaardere dagen. Welk maandverband je kiest, hangt af van hoeveel bloed je verliest en de maat van je ondergoed.

Als je maat S of M hebt is bij een lichte tot gemiddelde menstruatie Normal maandverband vaak voldoende. Als je maat L hebt is het vaak prettig om de Long variant te gebruiken. Deze past beter in je ondergoed.

Night maandverband biedt een nog betere bescherming en is daarom ideaal tijdens de nacht. Je bent dan vaak beweeglijker en een Night maandverband beschermt je dan optimaal. Zo kun je rustig slapen.

always maandverband

Met of zonder vleugels?

Maandverband is verkrijgbaar met en zonder vleugels. Dit zijn handige plakstrips aan de zijkant van het maandverband. Je vouwt deze om je onderbroek heen. Het maandverband blijft zo beter op zijn plek zitten en de kans op doorlekken aan de zijkant is kleiner.

Natuurlijk zijn er soorten ondergoed waar maandverband met vleugels niet goed in past zoals strings, of misschien vind je maandverband met vleugels niet prettig zitten. Je kan dan kiezen voor een variant zonder vleugels.

Hoe vaak moet je je maandverband verwisselen?

Het is belangrijk om je maandverband op tijd te wisselen. Het beste is om dat elke drie tot vier uur te doen. Als je te laat bent, heb je meer kans om door te lekken en op onfrisse geurtjes. Te laat verwisselen is onhygiënisch. Als je hevig menstrueert, is het vooral belangrijk om op tijd te wisselen. Zorg dat je altijd en overal voldoende maandverband en/of tampons bij je hebt.

Wat is het verschil tussen inlegkruisjes en maandverband?

Inlegkruisjes bieden je extra bescherming op elke dag van de maand. Ze zijn dunner dan maandverband en daarom geschikt voor dagelijks gebruik. Gebruik ze niet tijdens je menstruatie, want daarvoor absorberen ze te weinig. Je hebt dan het wat dikkere en beter absorberende maandverband nodig. Tijdens de laatste dagen van je menstruatie kunnen inlegkruisjes wel van pas komen. Je bent dan vaak bijna heel weinig tot bijna niet meer ongesteld, maar wil je wel beschermd voelen.

Maandverband na de bevalling?

De eerste dagen nadat je bevallen bent, verlies je ook vaak bloed en slijm. Dit is iets anders dan je menstruatie. Na de bevalling heeft de placenta een wond in je baarmoeder achtergelaten. Je verliest daardoor slijm, bloed en resten moederkoek. In deze dagen is het daarom goed om kraamverband te gebruiken. Dit speciale verband heeft een sterk absorberende kern en neemt veel vocht op.

Verbanden speciaal ontworpen voor urineverlies?

Urineverlies is niet ongewoon: het overkomt 1 op de 3 vrouwen op een bepaald moment in het leven, bijvoorbeeld tijdens of na de zwangerschap. Urineverlies kan je in verlegenheid brengen. Gelukkig kun je prima doorgaan met al je activiteiten, zonder zorgen over lekken of geurtjes. Er bestaan namelijk speciale verbanden die hier tegen beschermen, die discreet en comfortabel zijn. En zelfs bij heftiger urineverlies kun je je mooi en beschermd tegelijk voelen, door speciale broekjes met een supervrouwlijk design. Zo staat niets je in de weg om volop van het leven te genieten. Bekijk alle incontinentieproducten van Always in de webshop.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Glijmiddel nodig? Zo kies je de juiste
close

Next

Hoe een beeldschermbril kan helpen bij blauw ...