Kruidvat BLOG

Je ondergoed wassen: 4 tips en tricks

Je ondergoed wassen klinkt simpel; je legt het in de wasmachine en hij doet de rest. Maar als je je ondergoed zo lang mogelijk mooi wilt houden, is het belangrijk het met zorg te wassen. Daarom hebben wij hier de beste tips en tricks voor het wassen van je slips, bh’s en ander ondergoed verzameld.

Tip 1: Lees de wasvoorschriften

De eerste en verreweg belangrijkste tip voor het wassen van je ondergoed is: lees de wasvoorschriften. Hierin staat namelijk precies hoe je je slips mooi houdt. In het wasvoorschrift staat met speciale tekentjes aangegeven op hoeveel graden je het ondergoed mag wassen, of het in de droger mag en of het gestreken mag worden. Zo wordt wassen wel heel simpel en weet je zeker dat je je ondergoed op de juiste manier wast.

Tip: van ons Kruidvat ondergoed vind je in onze webshop bij elk product ook de wasinstructies.

Tip 2: Sorteer de was op kleur en gebruik het juiste wasmiddel

Dit geldt eigenlijk voor al je kleding, en zeker ook voor je ondergoed. Op kleur sorteren is erg belangrijk. Zo voorkom je namelijk dat je zwarte singlet vergrijst en je witte ondergoed roze wordt. Sorteer al je kleding op kleur en was kledingstukken van dezelfde kleur samen. Kies bijvoorbeeld voor een witte, zwarte en gekleurde was.

Voor deze verschillende kleuren heb je ook verschillende soorten wasmiddel. Kies het wasmiddel dat bij de was past. Wasmiddel voor de zwarte was zorgt er bijvoorbeeld voor dat zwarte kleding ook echt zwart blijft en wasmiddel voor de witte was houdt je witte kleren stralend wit.

Tip 3: Gebruik een waszakje

Zeker voor bh’s en ondergoed met kant of kraaltjes geldt dat het beter is om het in een waszakje te wassen. Zo voorkom je dat de beugels van de bh kwijtraken in je wasmachine (en daar voor problemen zorgen) en dat andere kleding je ondergoed beschadigt.

Tip 4: Pas op met warmte

Deze tip sluit aan bij de eerste tip, want je checkt best altijd goed in de wasvoorschriften of je ondergoed in de droger mag en of het gestreken mag worden. Door de warmte van de droger of je strijkijzer kan het elastiek makkelijk uitdrogen en je ondergoed minder mooi worden. Soms staat er op het wasvoorschrift dat je je ondergoed wel op een bepaalde temperatuur mag drogen of strijken. Houd je hier dan ook aan en zet de droger of het strijkijzer op een lagere stand.

Met deze tips en tricks was je je ondergoed voortaan als een pro en blijft het langer mooi. Ben je op zoek naar fijn ondergoed voor een betaalbare prijs? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment Kruidvat ondergoed.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

De leukste haarstijlen voor kort, halflang en...
close

Next

Gelnagellak: zelf aanbrengen en verwijderen