Vakantiechecklist: Dit moet je meenemen op vakantie

vakantiechecklist

Vergeet deze spullen niet mee te nemen op vakantie!

Op vakantie gaan is super leuk, maar bedenken wat je moet meenemen, is minder leuk. Natuurlijk neem je jezelf ieder jaar voor om een inpaklijst te maken, terwijl je op het moment suprême alleen maar denkt: wat ik vergeet, koop ik daar wel. Kan. Maar goed voorbereid op reis gaan, is toch wel zo relaxed en uiteindelijk goedkoper. Hou deze vakantie checklist daarom klaar bij het inpakken en wij garanderen je dat je de belangrijkste spullen in jouw bagage hebt.

1. (Nacht)rusttabletten

Handige medicijnen voor in je toilettas zijn (nacht)rusttabletten. Een andere omgeving kan zorgen voor onrust en dit kan weer leiden tot slapeloze nachten. Terwijl je toch op vakantie gaat om lekker uit te rusten.

2. Wereldstekker

Een wereldstekker kun je maar beter voor de zekerheid in je koffer stoppen. Want als je je föhn niet kan gebruiken, of als je je telefoon, laptop of iPad niet kunt opladen, is dat behoorlijk vervelend. En daarbij: wereldstekkers op toeristische plekken zijn altijd duurder.

3. Opblaasbaar nekkussen

Je kent het wel, je zit in het vliegtuig of in de auto op weg naar je vakantiebestemming, maar komt met geen mogelijkheid in slaap. En je hoofd laten rusten op de schouder van je buurman is ook niet altijd een optie. Een opblaasbaar nekkussen biedt uitkomst, leg dit heerlijk in je nek voor extra steun en wordt zo uitgerust weer wakker zonder nekkramp, klaar om van je vakantie te genieten.

4. Sokken

Hoe hoog de temperatuur op je eindbestemming ook is, het is altijd fijn om een paar setjes sokken bij je te hebben. Voor onderweg in de auto, de bus of het vliegtuig, als voor jou de airco net iets te hoog staat, bijvoorbeeld. Maar natuurlijk ook voor die dag dat jullie een uitstapje maken waarbij je dichte schoenen nodig hebt: sokken komen altijd van pas.

5. Tandenborstel

Je gebruikt je tandenborstel minstens twee keer per dag en daarom is het best vreemd dat je hem zo snel vergeet mee te nemen. Waarschijnlijk doordat je hem standaard als laatste inpakt zodat je voor vertrek nog even snel je tanden kunt poetsen. Ons advies is dan ook: koop er eentje speciaal voor op reis. Zo loop je ook niet het risico dat jij je eigen tandenborstel op vakantie achterlaat.

Vakantiechecklist koffer

6. Oordopjes

Waar vakantiegangers zijn, is het vaak gezellig. En waar gezelligheid is, is ook vaak lawaai. Als je een avondje vroeg wilt slapen (en helemaal als je een hotel hebt aan de hoofdstraat), zijn oordopjes een onmisbare musthave. Met een setje in je koffer, weet je zeker dat niemand jouw nachtrust verstoort.

7. Ontsmettingsmiddel en pleisters

Een schaafwond bij het zwembad, koraal waaraan je je stoot in zee of een ongelukje bij het klaarmaken van een fruitsalade… Kleine ongevallen overkomen je ook op je vakantie. Daarom is het belangrijk om in ieder geval ontsmettingsmiddel bij je te hebben. Zo voorkom je de kans op infecties en ontstekingen. Daarnaast is het handig om altijd pleisters mee te nemen. Mocht je pech hebben op een plek waar geen EHBO-doos aanwezig is, dan heb je toch een eerste middel om je (voor even) te helpen.

8. Koeltas

Niets lekkerder dan een koud drankje onderweg in een warme auto, dus een koeltas die je drankjes en etenswaar koel houdt is altijd handig om bij je te hebben onderweg. Zeker als je niet overal de mogelijkheid hebt om te stoppen of gewoon lekker door wilt rijden. Zo neem je ook makkelijk je favoriete lekkers van thuis mee, hoef je die ook niet te missen op je vakantiebestemming! Extra tip: geen koelelementen bij de hand? Koop bijvoorbeeld een zakje diepvrieserwtjes in de supermarkt, werkt prima als koeling!

9. Tegen insecten(beten)

Op vakantie gaan is geweldig, maar de insecten die ook op je vakantieplek zitten, zijn net iets minder geweldig. Daarom is het erg belangrijk om vervelende insectenbeten en jeukende bulten te voorkomen! Neem dus een anti-insectenmiddel mee, maar ook een middel dat je kunt gebruiken als je al bent gestoken: een ‘na de insectenbeet-middel’.

Deze producten zijn ook nog handig:

  • Pincet
  • Voor splinters en ander klein vuil dat uit je huid verwijderd moet worden.

  • O.R.S. Pillen
  • O.R.S. herstelt snel het vochtgehalte van je lichaam. Dit gebruik je bij vochttekort na (langdurig) overgeven of diarree.

Helpt je huid te hydrateren na het zonnen.

    • Reistabletten

Helpen tegen reisziekte, misselijkheid en overgeven.

    • Anti-Schimmelcrème of –poeder

Gebruik je bij schimmelinfecties van huid en nagels.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer