Recept: chocolade-banaancake

header banenbrood

Verantwoorder bakken? Maak dan deze cake

Krijg je bezoek, wil je op je werk trakteren of heb je gewoon zin om wat lekkers voor jezelf te bakken? Maak dan deze chocolade-banaancake. In plaats van gewone, witte suiker gebruik je voor deze cake kokosbloesemsuiker. Deze suikersoort heeft een heerlijke, karamelachtige smaak.

Wat heb je nodig voor een chocolade-banaancake?

6. Sfeerbeeld - Chocolade-banaancake

Hoe maak je de chocolade-banaancake?

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 40 minuten (180 graden)

1- Pel twee bananen en leg ze een kwartiertje in de vriezer om ze hard te laten worden.
 
2- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
 
3- Prak de overige drie bananen in een bak en voeg hier de amandelmelk, kokosbloesemsuiker en notenpasta aan toe. Roer het geheel goed door elkaar.
 
4- Meng in een andere bak het meel met het bakpoeder.
 
5- Roer de droge mix door het natte mengsel en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe (behalve de bevroren bananen).
 
6- Giet ongeveer twee derde van het beslag in je bakblik. Leg hier de bevroren bananen op en giet dan de rest van het beslag erbij.
 
7- Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak deze in 40 minuten goudbruin. Blijf de cake tussendoor wel in de gaten houden. De ene oven gaat namelijk wat sneller dan de andere. Check met een satéprikker of de cake klaar is. Komt de prikker er zonder cakeresten uit? Dan is je cake gaar.
 
8- Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Bestrooi je afgekoelde cake met stukjes chocolade en snij hem in stukken.
 
Eet smakelijk!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer