Pijnlijke oren? Ontdek dan deze 4 manieren om je mondmasker vast te maken

Header_Pijnlijke oren Ontdek dan deze 4 manieren om je mondkapje vast te maken

Zo bescherm je je oren bij het dragen van een mondmasker

Mondmasker zijn misschien wel het meest besproken onderwerp van de afgelopen tijd. Je draagt ze om anderen te beschermen tegen het coronavirus. Maar het dragen van een mondmasker zorgt wel voor irritaties. Eén daarvan is pijnlijke oren. Maar hier kun je heel makkelijk wat aan doen! Wij hebben vier manieren gevonden om je mondkapje te dragen zonder dat de elastiekjes achter je oren snijden.

Onze tip: met Kruidvat Cetomacrogol Crème kun je huidirritatie door mondmasker voorkomen. De crème houdt je huid soepel en verzacht haar.

Manier 1: trendy knotjes

Een hairdo die pijnlijke oren voorkomt? Hij bestaat! Verdeel je haar in tweeën en maak aan beide kanten net iets achter je oor een knotje. Dit ziet er niet alleen superleuk uit, maar de knotjes zijn ook ideaal om de elastiekjes van je mondkapje achter te doen.

Sfeerbeeld - Pijnlijke oren Ontdek dan deze 4 manieren om je mondkapje vast te maken

Manier 2: een bandje met knopen

Ben je handig? Maak dan heel eenvoudig een hulpmiddel voor je mondmasker. Neem een stukje stof of elastiek en maak hier een bandje van dat achter op je hoofd tussen je oren past. Naai aan beide uiteinden een knoop op het bandje. Aan deze knopen maak je heel eenvoudig de elastiekjes van het mondmasker vast.

Manier 3: een haarband met knopen

Vind je zo’n oncharmant bandje aan de achterkant van je hoofd maar niks? Maak dan deze variant met een haarband. Neem een trendy haarband en naai hier ter hoogte van je oren twee knopen op. Hier maak je dan de elastiekjes van je mondmasker aan vast. Zo zie je er niet alleen fantastisch uit, maar heb je ook geen geïrriteerde oren.

Manier 4: de altijd handige paperclip

De laatste manier om huidirritatie achter je oren te voorkomen, is door de elastiekjes achter je hoofd vast te maken aan een paperclip. Nadeel hiervan is wel dat je haar hierin verstrikt kan raken. Haal de paperclip daarom altijd voorzichtig weer los.

Let er goed op dat het mondkapje altijd goed aansluit en je mond en neus bedekt. Wil je weten hoe je een mondmasker gebruikt? Lees dan deze 7 tips voor het juiste gebruik van een mondkapje.

Ben je nog op zoek naar een leuk mondmasker? Bekijk dan het complete assortiment in onze webshop. Wij hebben zowel wasbare als wegwerpmondmaskers. Onze mondmasker van katoen zijn verstelbaar, waardoor ze minder snel voor pijnlijke oren zorgen.

Ben jij benieuwd naar ons hele Gezond en Intiem assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer