Om deze 4 redenen is een goede mondhygiëne een must

colgate-header

Hoe goed zorg jij voor je mond

Waarschijnlijk poets jij ook elke dag twee keer braaf je tanden. Dat je goed voor je tanden moet zorgen, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wist je dat het ook heel belangrijk is om goed voor je tong, tandvlees en de binnenkant van je wangen te zorgen? Hier ontdek je waarom.

Waarom is een goede mondhygiëne belangrijk?

Zo’n 90% van de mensen in de wereld heeft problemen door een slechte mondhygiëne. Sommigen hebben iets kleins zoals gaatjes, maar soms gaan deze problemen ook verder en leiden ze tot bijvoorbeeld tandvleesontsteking of zelfs tandbederf. Door voor een goede mondhygiëne te zorgen, voorkom je deze problemen en hou je je hele mond gezond.

Wist je bijvoorbeeld dat:
• Je een grotere kans hebt op gaatjes en ontstoken tandvlees als je je tandplak niet goed verwijdert? Ook kan tandplak dat te lang blijft zitten hard worden en verkalken tot tandsteen.
• Tand(vlees)ontstekingen en de aanwezigheid van voedselresten en bacteriën in je mond een slechte adem kunnen veroorzaken?
• Er op de achterkant van je tong zogenaamd tongbeslag zit? Dit zijn bacteriën en voedselresten die daar achterblijven. Deze vind je er vooral als je een ruwe tong hebt.
• Je tandvlees niet goed aansluit op je tanden en kiezen? Hierdoor is dit de ideale plek voor etensresten en bacteriën.

colgate-sfeerbeeld

Zo’n 20% van je mond bestaat uit tanden, de overige 80% bestaat uit je tong, wangen en tandvlees. Het is daarom heel belangrijk om, naast het poetsen van je tanden, ook je tandvlees, tong en de binnenkant van je wangen dagelijks goed te reinigen. Hiermee zorg je voor een goede en complete mondhygiëne.

Colgate zorgt voor de gezondheid van je hele mond

Colgate Total Original tandpasta heeft een geavanceerde technologie voor een proactieve bescherming van je hele mond. De tandpasta werkt bacteriën tegen, niet alleen op je tanden, maar ook op je tong, wangen en tandvlees. De slimme technologie zoekt actief naar bacteriën en creëert een beschermende barrière in je hele mond die je 12 uur lang beschermt. Daarnaast neutraliseert de tandpasta geurtjes die een slechte adem veroorzaken en zorgt hij voor een schoon en fris gevoel.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer