Meer sporten? Zo haal je dit goede voornemen wel!

meer-sporten-zo-haal-je-je-goede-voornemen-wel---header2

Zo hou je je goede voornemen vol!

Meer sporten is één van de populairste goede voornemens. Maar slechts één op de vier Belgen weet hun goede voornemen het hele jaar door vol te houden. Als sporten op jouw lijstje met voornemens staat, gaan wij je helpen. Zo haal je je goede voornemen dit jaar wel.

Onze tip: Hansaplast Sport Stevige Sporttape biedt stevige ondersteuning aan gewrichten en pezen. De brede tape minimaliseert pijnlijke bewegingen en stimuleert het herstel van sportblessures.

van 0.00 4.09

Hou vol!

Wist je dat mensen die hun goede voornemen drie maanden weten vol te houden, er meestal in slagen om dit het rest van het jaar ook te doen? Die eerste maanden zijn dus van cruciaal belang. En meer sporten is echt een goed voornemen. Als je meer sport:

  • Voel je je gelukkiger;
  • Slaap je beter;
  • Verbetert je concentratie;
  • Zit je beter in je vel.
rond sfeerbeeld sport

Geen zin om te sporten?

Soms heb je echt even geen zin om te gaan sporten, heb je het te druk of red je het om een andere reden niet om je voornemen vol te houden. Ga de strijd aan met deze moeilijke momenten met deze handige tips:

  • Zorg voor voldoende afwisseling. Drie keer in de week hardlopen of fitnessen kan snel saai worden. Wissel verschillende sporten met elkaar af, stippel meerdere hardlooproutes uit en probeer eens een leuke groepsles in de fitness.
  • Sport samen met een vriend of vriendin. Samen sporten is gezelliger en het geeft je extra motivatie om ook echt te gaan.
  • Onthoud dat sporten altijd en overal kan. Neem op je werk de trap in plaats van de lift, doe je boodschappen met de fiets en ga op zoek naar wat fijne workouts op YouTube.
  • Kies een haalbaar doel. Het is makkelijker om naar een concreet doel toe te werken. Je wil bijvoorbeeld over 3 maanden een half uur achter elkaar kunnen hardlopen of stel samen met je sportinstructeur en fitnessschema op.
  • Begin je dag goed door te sporten. Dan heb je het maar gehad. ’s Avonds staan andere plannen het sporten nog wel eens in de weg. Dus motiveer jezelf om op tijd op te staan en begin je dag actief.

Ondersteuning bij het sporten

Hansaplast helpt je bij het volhouden van je goede voornemens. Het merk heeft diverse sportartikelen die jou hierbij helpen. Heb je last van spierpijn na het sporten? Dan kan sporttape je helpen om de pijn te verlichten. Gebruik daarnaast een sportbitje om je tanden tijdens het sporten te beschermen.

Keep it up en ontdek het complete assortiment van Hansaplast!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer