Help, een griepepidemie!

Griepepidemie

Wat moet je doen als er griep heerst?

Elk jaar haalt het weer het nieuws: de griepepidemie. Je hoopt dat het griepvirus dit jaar jouw deur voorbij gaat. Maar wanneer is er precies sprake van een griepepidemie? Je leest er hier alles over.

Onze tip: Kruidvat Weerstand On The Go Kauwtabletten bevatten vitamine C dat goed is voor de weerstand en door de handige handige kleine verpakking zijn deze kauwtabletten ideaal om mee te nemen!

van 0.00 1.99

Wat is griep?

Griep wordt veroorzaakt door een virus. Het virus verandert steeds een beetje. Hierdoor kun je ieder jaar weer ziek worden. Griep is besmettelijk. Door kleine deeltjes van het virus in te ademen, kun je het al te pakken krijgen. Wist je dat de helft van de mensen vaak niet eens doorheeft dat ze het griepvirus hebben? Ze merken er niks van maar verspreiden het wel. Zo grijpt het virus vaak snel om zich heen.

Wanneer is er sprake van een griepepidemie?

Officieel heerst er een griepepidemie als er twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen naar de huisarts gaan met griepverschijnselen. Een gemiddelde epidemie duurt zo’n negen weken.

sfeerbeeld-griepepidemie

Twee keer griep in één seizoen?

Denk je veilig te zijn als je dit seizoen al een keer griep hebt gehad? Dan heb je het helaas mis. Doordat er vaak verschillende varianten zijn, kun je meerdere keren achter elkaar griep krijgen. Je bent alleen immuun voor de variant die je al gehad hebt.

Geveld, en nu?

Ben je geveld door het virus? Dan zit er helaas maar één ding op: goed uitzieken. Hoe lang dat duurt, verschilt per persoon en hangt van het virus af. Dus kruip lekker op de zetel of in bed en zorg voor rust. Beterschap!

Ben je benieuwd naar ons hele Vitaminen en Supplementen assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer