Dit wist je nog niet over je gewrichten

Header gewrichten

Alles over je gewrichten en kraakbeen

Gewrichten heb je nodig om te bewegen. Zonder je gewrichten staat je lichaam helemaal stijf en kan je geen kant op. Dankzij je gewrichten kan je je hoofd bewegen, lopen, gaan zitten, iets oppakken en nog veel meer. Tijd om meer over deze belangrijke delen van je lichaam te weten te komen!

Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine 1500/500mg bevat 1500 mg Glucosamine en 500 mg Chondroïtine per dagdosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

van 0.00 26.39

Zonder gewrichten kan je lichaam niet bewegen

Je gewrichten zijn de plekken in je lichaam waar één of meer botten met elkaar verbonden zijn. Deze plekken heeft je lichaam nodig om te kunnen bewegen. Je gewrichten werken nauw samen met je spieren die via je pezen aan je botten verbonden zijn. Je spieren zorgen ervoor dat het gewricht beweegt.

Je hebt verschillende soorten gewrichten:

  • Een scharniergewricht werkt, zoals de naam al zegt, als een scharnier. Deze gewrichten bewegen maar in één richting. Een voorbeeld hiervan is je elleboog.
  • Bij een rolgewricht ‘rollen’ twee botten als het ware langs elkaar, dit gebeurt bijvoorbeeld in je onderarm. Doordat je spaakbeen en ellepijp om elkaar heen bewegen, draaien je handen.
  • Je heup en schouder zijn kogelgewrichten. Hierin zit de ‘kogel’ in een ‘kom’. Je botten bewegen hierdoor in verschillende richtingen.

Wat hebben je gewrichten nodig?

Je gewrichten hebben voldoende beweging nodig om ze soepel te houden. Beweeg daarom regelmatig. Daarnaast is ook voeding belangrijk. Suiker is niet goed voor je spieren en gewrichten. Het haalt namelijk calcium en andere mineralen uit je lichaam. Silicium en gezonden vetten zijn wel belangrijk. Eet daarom voldoende volkoren producten, groenten, walnoten en vette vissoorten.

Kraakbeen maakt je gewrichten soepeler

In veel van je gewrichten zijn de uiteinden van de botten bekleed met kraakbeen. Dit zachte weefsel beschermt je botten en helpt bij de beweging. Je botten bewegen zo soepel ten opzichte van elkaar. Je kraakbeen heeft voldoende veerkracht nodig om stoten op te vangen. Hiervoor gebruikt je lichaam onder andere de belangrijke bouwsteen glucosamine.

Wat is glucosamine?

Je lichaam maakt zelf glucosamine aan. Deze lichaamseigen stof komt in bijna alle weefsels in je lichaam voor en speelt een belangrijke rol bij je kraakbeen en gewrichten. Glucosamine komt niet voor in voedingsmiddelen. Ook de lichaamseigen stof chondroïtine is een belangrijke bouwstof voor je kraakbeen. Deze stof komt ook voor in je huid, bindweefsel en pezen.

Rond sfeerbeeld gewrichten

Proberen?: Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine

Lucovitaal 1500/500mg Glucosamine Chondroïtine bevat zowel glucosamine als chondroïtine. Dit product bevat glucosaminesulfaat, een goed opneembare vorm van glucosamine, en chondroïtinesulfaat, dat van nature in kraakbeen zit.
Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine bevat 1500mg glucosamine en 500 mg chondroïtine per dagdosering van twee tabletten. De tabletten zijn van hoge kwaliteit. Ze bevatten geen zout en toegevoegde suikers.

Bestel jouw Lucovitaal 1500/500mg Glucosamine Chondroïtine meteen hieronder:

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer