De orgasmekloof: is er nog altijd een orgasme-ongelijkheid?

orgasmekloof-header

Slechts 25% van de vrouwen heeft een orgasme tijdens de seks

Feit: mannen bereiken vaker een orgasme dan vrouwen. Maar liefst drie op de vier vrouwen heeft geen orgasme tijdens de seks. Dat blijkt uit een onderzoek van Durex. Er is dus nog altijd sprake van een orgasmekloof. Wat dit precies is en hoe je deze orgasme-ongelijkheid verkleint, ontdek je hier.

Wat is de orgasmekloof?

Mannen komen vaker klaar tijdens de seks dan vrouwen. Hierdoor is er sprake van een orgasmekloof. In augustus 2017 heeft Durex onderzoek gedaan naar dit fenomeen. Hieruit blijkt dat maar liefst 75% van de Nederlandse en Belgische vrouwen geen orgasme heeft tijdens de seks. Bij de mannen heeft slechts 28% moeite om het hoogtepunt te bereiken. Met deze uitkomsten kunnen we wel zeggen dat er nog sprake is van een flinke orgasme-ongelijkheid.

Waardoor ontstaat deze orgasme-ongelijkheid?

Om een orgasme te bereiken, hebben vrouwen andere stimulatie nodig dan mannen. Veel mannen weten dit echter niet. Een op de drie denkt namelijk dat vaginale penetratie genoeg is. Maar slechts 20% van de vrouwen bereikt hierdoor het hoogtepunt.

Mannen zijn erg onwetend over het vrouwelijk orgasme. Zo’n 20% van de vrouwen is van mening dat hun partner niet weet hoe hij de juiste snaar raakt. Hierdoor is het voor vrouwen vaak moeilijker om klaar te komen. Een meerderheid van de vrouwen vinden namelijk stimulatie van de clitoris belangrijker dan vaginale penetratie.

Het lijkt alsof het altijd de schuld is van de man dat de vrouw geen orgasme krijgt. Maar mannen, wees gerust, dit is niet waar. Ook factoren zoals stress, vermoeidheid en afleiding kunnen een rol spelen.

Vinden vrouwen de seks dan niet leuk?

Hoewel veel vrouwen moeite hebben met klaarkomen, vindt slechts 25% dat dit ook echt nodig is om te kunnen genieten van de seks. Voor mannen is dit belangrijker. Bij hen vindt namelijk de helft dit nodig om echt te kunnen genieten.

orgasmekloof-sfeerbeeld

Tips om de orgasmekloof te verkleinen

Zowel vrouwen als mannen kunnen iets aan de orgasmekloof doen. Deze tips helpen vrouwen om het hoogtepunt tijdens de seks te bereiken:
• Masseer je clitoris tijdens het voorspel in met een paar druppels stimulerende gel. De unieke mix van ingrediënten geeft een koel, warm en tintelend gevoel dat de gevoeligheid van je intieme zone verhoogt.
• Tijdens het voorspel kunnen jullie ook seksspeeltjes gebruiken. Een vibrator is een perfect speeltje om je clitoris te stimuleren. Deze kan je samen met je partner gebruiken, maar ook als je even wat tijd voor jezelf nodig hebt. Dit is het perfecte moment om je eigen lichaam te verkennen en te ontdekken wat je fijn vindt.
• Als man kan je tijdens de seks een vibrerende ring dragen. Deze stimuleert het gebied rond de clitoris extra.
• De Durex Orgasm’Intense Condooms zijn speciaal ontwikkeld om jou en je partner samen naar een hoogtepunt te brengen. De condooms met glijmiddel helpen hem zijn orgasme uit te stellen terwijl de ribbels en nopjes haar helpen om sneller tot een orgasme te komen.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer