De beste primer voor jouw huid

Different-makeup-and-brushes-landscape_v2

Primers creëren een egale basis voor je make-up: op je ogen, lippen of je hele gezicht. Je make-up blijft er bovendien langer door zitten. Voor de meeste huidtypes zijn er speciale primers. Wij vertellen je welke perfect is voor jouw huid.

De beste primer voor een droge huid

Ga voor romige, vochtinbrengende, op gel gebaseerde primers die de hele dag door hydratatie bieden, maar ook een gelijkmatige, heldere basis creëren. Zoek naar producten die hydraterende ingrediënten bevatten, zoals hyaluronzuur en glycerine. Loop met een grote boog om matterende primers heen. Deze maken je huid nog droger.

De beste primer voor een onregelmatige teint

Ga op zoek naar producten die je teint corrigeren en speciaal zijn ontwikkeld voor jouw huidprobleem. Als je bijvoorbeeld last hebt van roodheid, zal dit door een groene primer minder opvallen. Heeft je huid een vale ondertoon? Ga dan voor een primer in kleuren als lavendel of perzik. Ze zullen de huid ophelderen en ervoor zorgen dat pigmentatie minder opvalt.

Lees ook: Wat je allemaal kan met kleurcorrectie-concealers.

De beste primer voor een gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, is een primer zonder parfum, olie en siliconen aan te raden. Ingrediënten als kamille om je huid te kalmeren en aloë vera om haar te verzachten, zijn juist wel weer heel geschikt.

De beste primer voor een ouder wordende huid

Als je je zorgen maakt om rimpels en kraaienpootjes, ga dan voor een antirimpelformule. De actieve ingrediënten verbeteren de natuurlijke elasticiteit van je huid, maken je huid strakker en egaler en gaan rimpelvorming tegen.

De beste primer voor een doffe, vermoeide huid

Primers die de huid helderder en lichter maken, werken net als een highlighter maar zijn net wat subtieler. Daarom kan je ze op je hele gezicht gebruiken. Ze bevatten meestal parelpigmenten en geven de huid een gezonde, dauwfrisse glans: een perfecte boost voor die dagen dat je je uitgeput voelt.

Oogprimer

Doe een beetje oogprimer op je ooglid zodat oogschaduw niet in de plooitjes gaat zitten, uitloopt of vervaagt.

Lipprimer

Doe een beetje vloeibare concealer op je lippen. Zo creëer je een gelijkmatige basis, waardoor je lippenstift langer blijft zitten.

De beste primer voor de vette huid

Als je een vette huid hebt, blijft je make-up misschien niet de hele dag goed zitten. Dat kan frustrerend zijn. Een matterende primer zonder olie maakt je gezicht onmiddellijk egaler. En de primer doet hard zijn best om het glimmen van je huid de hele dag onder controle te houden.

De beste primer voor een gecombineerde huid

Als je een vette T-zone hebt en droge wangen, dan kun je het best twee primers combineren. Breng een matterende formule zonder olie aan op de T-zone om het glimmen onder controle te houden. Gebruik een lichte, hydraterende primer om de huid van je wangen te voeden.

Natural-foundation-smudge-landscape
Tan-foundation-smudge-landscape

De beste primer bij grove poriën

Ga voor een primer met siliconen die de huid egaliseert en de textuur verfijnt. Siliconen zorgen ervoor dat grove poriën en onzuiverheden minder opvallen, maar verstoppen je poriën niet.

De beste primer voor een huid met oneffenheden

Je hebt een lichte primer nodig die je poriën niet verstopt maar je huid wel hydrateert. Ga op zoek naar een multifunctioneel product dat de huid verzorgt en tegelijkertijd een goede basis voor je make-up vormt. Primers die ingrediënten bevatten om vlekjes tegen te gaan, zoals salicylzuur, zijn ideaal voor dit huidtype.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer