Beslaat je bril als je een mondkapje draagt? Check dan deze 5 tips

Header_Beslaat je bril als je een mondkapje draagt Check dan deze 5 tips

Zo voorkom je een beslagen bril als je een mondmasker draagt

Nu mondmaskers op steeds meer plekken verplicht zijn, ontstaan er ook nieuwe problemen. Want wat doe je bijvoorbeeld als je bril steeds beslaat omdat je een mondmasker draagt? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Waarom beslaat je bril als je een mondmasker draagt?

We duiken eerst even dieper op de vraag in waarom je brillenglazen eigenlijk beslaan. Want hoe kan het eigenlijk dat dat gebeurt? Dat is simpel. Doordat je in je mondmasker ademt komt er vocht en warmte in. Wanneer je mondkapje niet goed aansluit bij je neus, ontsnapt deze warme lucht en zorgt ervoor dat je koude brillenglazen beslaan.

Tips bij beslagen brillenglazen

Maar ja, dan is de vraag wat je hiertegen kunt doen. Het mondmasker niet dragen is geen optie. En een perfect aansluitend mondmasker vinden, is ook moeilijker dan je denkt. Gelukkig zijn er meer oplossingen:

  • De beste en simpelste oplossing staat gewoon in je gootsteenkastje: afwasmiddel. Dit gaat condensatie tegen. Je smeert gewoon een klein beetje op je glazen en wrijft ze daarna schoon met een (brillen)doekje. Je kunt je bril ook even in het zeepsop houden als je de afwas gaat doen. Doe dit dan natuurlijk wel voordat je de vuile vaat in het water doet.
  • Een andere life hack bij beslagen brillenglazen is scheerschuim. En ook dat heb je waarschijnlijk in huis. Wrijf beide kanten van je glazen in met wat scheerschuim en spoel dit daarna af met warm water. Succes gegarandeerd!
  • Koop een mondmasker met een buigzaam stukje bij je neus. Hiermee geef je het mondmasker meer vorm en sluit het beter aan.
  • Draag het mondmasker zo dicht mogelijk bij je ogen en je bril zo laag mogelijk op je neus. De glazen beslaan zo minder snel.
  • Raak je bril niet te vaak aan.

Ben je die beslagen glazen helemaal zat? Stap dan over op contactlezen. Als je maar af en toe een mondmasker draagt, zijn daglenzen de beste en goedkoopste optie.

Extra tip: heb je toch last van huidirritaties door je mondmasker? Gebruik dan de Kruidvat Cetamacrogol Crème. De crème verzacht en beschermt je huid.

Ben jij benieuwd naar ons hele health assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Sfeerbeeld -Beslaat je bril als je een mondkapje draagt Check dan deze 5 tips

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer