Kruidvat BLOG

Ben jij een stresskip? Met deze tips kom je tot rust

Ben-jij-een-stresskip--Met-deze-tips-kom-je-tot-rust-Header

Zo breng je rust en ontspanning in je leven

Staat jouw agenda vol met afspraken en schiet je alleen al bij het idee aan wat je allemaal moet doen in de stress? Hoog tijd om wat meer rust en ontspanning in je leven te brengen. Met deze tips word je weer helemaal zen en laat je de stresskip in jou ontsnappen.

Heb je snel last van rusteloze of geïrriteerde gevoelens of heb je veel geestelijke inspanning? Probeer dan Kruidvat Sressmoment Tabletten. Deze tabletten bevatten de kruiden valeriaan en citroenmelisse en zijn een natuurlijke rustgever bij stresssituaties en drukke werkzaamheden. 

6 tips voor rust en ontspanning

Stress is niet goed voor je. Je voelt je opgejaagd, hebt weinig tijd voor ontspanning en misschien zelfs wel minder tijd om goed voor jezelf te zorgen. Tijd om daar iets aan te doen! Met deze simpele tips verander jij je lifestyle.

Tip 1: Bouw elke dag een rustmomentje in. Na een drukke dag op het werk is het belangrijk ’s avond tijd in te plannen om te ontspannen. Balans is heel belangrijk. Heb je een paar drukke weken op je werk of een stressvolle periode door bijvoorbeeld een verhuizing? Neem daarna voldoende tijd om weer tot rust te komen en neem bijvoorbeeld een weekje of lang weekend vrijaf om er even tussenuit te gaan.
Tip 2: Zorg voor een goed slaapritme. Probeer elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en rond dezelfde tijd op te staan. Je lichaam weet dan waar het aan toe is.
Tip 3: Maak ruimte in je agenda. Soms is het goed om ruimte in te plannen om even helemaal niets te doen. Wees daarom niet bang om te zeggen dat je een keer niet kan, ook al heb je niks in je agenda staan. Me time is ook heel belangrijk.
Tip 4: Soms heb je mensen om je heen die je energie kosten. Kijk eens kritisch naar je relaties. Misschien is het tijd om elkaar wat minder te zien en duidelijk je grenzen aan te geven. Van energieke mensen om je heen die je een positief gevoel geven, word je veel blijer.

Ben-jij-een-stresskip--Met-deze-tips-kom-je-tot-rust-rond-sfeerbeeld

Tip 5: Een opgeruimd huis en een opgeruimde werkplek geven rust. Weet je niet waar je moet beginnen? Ruim dan iedere dag iets op. Zo creëer je stap voor stap meer rust in je omgeving.
Tip 6: Leg ’s avonds je smartphone en tablet even weg. Neem even echt de tijd voor elkaar of lees een goed boek. Het blauwe licht van het scherm is niet goed voor je slaap en door de berichtjes van mensen blijf je vaak in de je drukke leven hangen. Breng daarom rust in je hoofd en kom geestelijk weer in balans.

Ben je benieuwd naar ons hele Rust en Ontspanning assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Direct  bestellen?

close

Previous

6 bijzondere feitjes over vitamine D
close

Next

Eet je tandvlees gezond!