Afvallen zonder dieet

afvallen vakantie

Vier slimme tips: Weg met vakantiekilo’s!

Het laatste waar je op vakantie mee bezig bent, is op gewicht blijven. Maar met een wijntje hier en een picknick daar, kunnen een paar extra kilo’s een onaangenaam souvenir zijn dat je mee terug neemt. Hoe raak je die vakantiekilo’s kwijt zonder daar iedere dag mee bezig te zijn? Wij geven je vier slimme tips waarmee je kunt afvallen zonder dieet.

1. Mentale beslissing

Eenmaal terug van die heerlijke vakantie is de keuze aan jou of je actie onderneemt of niet. Ben je bereid om dat wijntje bij het eten te laten staan? En kun je wennen aan het afschaffen van een ijsje na elke avondmaaltijd? Want hoe je het ook bekijkt: de knop moet zo snel mogelijk om. Hoe eerder je weer teruggaat naar je oude (goede) gewoonten, des te sneller je weer op gewicht bent.

2. Suikervrij

Suiker blijft een grote verleider en daarmee een boosdoener als je probeert wat kilo’s kwijt te raken. Wil je je kopje koffie of thee toch wat zoeter? Dan is een zoetje een gezonder alternatief. De zoetjes zijn gemaakt van het natuurlijke extract afkomstig uit de Stevia plant, een zoete plant zonder calorieën. Zorgeloos genieten van wat zoetigheid dus!

3. Drinken

Waarschijnlijk weet je wel hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. In plaats van water, kun je ook kiezen voor groene thee, dat heeft hetzelfde effect. Heb je zin in een drankje met een smaakje? Maak dan een gezonde smoothie van fruit en/of groente en laat frisdranken even staan. Je kunt er ook voor kiezen om tenminste één maaltijd per dag te vervangen door een maaltijdshake tot je weer op gewicht bent.

afvallen weegschaal

4. Hulp van tabletten

Om het afvallen nog iets makkelijker te maken, kun je gebruik maken van appelazijn capsules met chilipeper . Samen met gezonde voeding en beweging stimuleer je het proces van afvallen. Ook neem je door de tabletten minder calorieën op uit koolhydraten, suiker en vet en wordt je eetlust minder.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer