7 tips voor het juiste gebruik van een mondmasker

Header - 7 tips voor het juiste gebruik van een mondkapje

Hoe gebruik je een mondmasker?

Mondmaskers zijn op steeds meer plekken verplicht. Door een mondmasker te dragen verklein je het risico dat je een ander met het coronavirus besmet. Maar het is dan wel belangrijk dat je het mondmasker op de juiste manier gebruikt. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Hoe kom je aan een mondmasker?

Op steeds meer plaatsen is een niet-medisch mondkapje verplicht. Dit mondmasker hoeft dus niet goedgekeurd te zijn voor gebruik in de zorg. Je hebt de keuze uit wegwerpmondmaskers die bij onder andere supermarkten, drogisterijen en apotheken te koop zijn of een zelfgemaakt mondmasker van bijvoorbeeld katoen.

Tip: Kruidvat Mondmaskers type 1 houden tot 95% van de aerosole druppels die bacteriën bevatten tegen, mits je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Ze zijn geschikt voor eenmalig gebruik tot maximaal 8 uur.

Een sjaal of zakdoek voor je mond knopen beschermt helaas niet voldoende en is daarom niet toegestaan.

De beste tips voor het gebruik van een mondmasker

Voor de beste bescherming is het belangrijk dat je een mondmasker op de juiste manier gebruikt. Daarom hebben wij hier zeven handige tips voor je verzameld:

1. Gebruik altijd een nieuw of gewassen mondmasker. Reis je ’s morgens heen en ’s middag terug? Dan heb je dus twee mondmaskers nodig. Bewaar je mondmasker in een afgesloten zakje.

2. Voor je het mondkapje opzet, is het belangrijk je handen te wassen of desinfecteren. Doe daarna het mondmasker voor je gezicht en maak het mondmasker vast met de touwtjes of elastieken. Raak de binnenkant van het mondmasker hierbij niet aan. Let er op dat het mondmasker zo goed mogelijk aansluit op je gezicht. Je neus en mond moeten bedekt zijn.

3. Zet je mondmasker tijdens de reis niet af en raak het masker ook niet aan.

4. Wordt het mondmasker erg vochtig? Vervang het dan door een nieuw masker.

5. Haal je het mondmasker van je mond en neus? Probeer het masker dan zo min mogelijk aan te raken en alleen bij de elastieken of touwtjes vast te pakken. Was je handen direct daarna goed.

6. Gooi een wegwerpmondmasker na gebruik direct weg bij het restafval.

7. Was een herbruikbaar mondmasker na gebruik zo snel mogelijk op 60 graden, bewaar het in de tussentijd in een afgesloten zakje.

dropship

Extra tip: krijg je last van je huid bij het dragen van een mondkapje? Gebruik dan Kruidvat Cetomacrogol Crème. De crème verzacht en beschermt, houdt je huid soepel en voorkomt uitdroging.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer