7 tips om hielkloven te herstellen en voorkomen

Header_7 tips om hielkloven te herstellen en voorkomen

Wat te doen bij hielkloven?

Heb je kleine scheurtjes in de huid rondom je hiel? Dan heb je hielkloven. Deze worden vaak veroorzaakt door een droge huid. Hielkloven kunnen heel pijnlijk zijn en in het ergste geval zelfs gaan bloeden. Gelukkig helpen deze tips je om te voorkomen dat je ze krijgt en te herstellen als je ze hebt.

Wat zijn hielkloven en hoe ontstaan ze?

De huid op je voetzolen is erg dik. Als deze huid droog en hard wordt, kunnen er barstjes of kloofjes ontstaan. Je huid voelt dan vaak ruw en dik aan en ziet er soms wat gelig uit. Ze geeft dan niet veel meer mee bij het staan of lopen en barst hierdoor. Deze barstjes zijn eerst klein, maar kunnen steeds dieper worden en daardoor pijnlijk worden en zelfs gaan bloeden.

Als je veel en lang staat, overgewicht hebt of schoenen met open hielen draagt, heb je sneller last van hielkloven. Ook zijn er bepaalde aandoeningen zoals eczeem en een trage schildklier die hielkloven kunnen veroorzaken.

Tips om hielkloven te herstellen en te voorkomen

Wil je voorkomen dat je hielkloven dieper worden en wil je je huid herstellen? Met deze handige tips herstel je bestaande hielkloven en voorkom je erger. Ook kun je hiermee voorkomen dat je hielkloven krijgt.

  • Als je kloven in je hiel hebt, is het belangrijk om je voeten twee tot drie keer per dag goed in te smeren met een speciale hielklovencrème.
  • Daarnaast kun je de harde huid met een puimsteen of elektrische voetvijl zachtjes verwijderen. Doe dit regelmatig, ook als de hielkloven weg zijn. Zo voorkom je dat er weer barstjes in de huid van je voeten ontstaan.
  • Ga je in bad? Blijf dan niet te lang zitten en gebruik een mild badproduct. Dit zorgt ervoor dat je huid niet nog verder uitdroogt.
  • Droog je hielen na het wassen goed af.
  • Draag altijd goed passende schoenen en sokken die je hiel goed ondersteunen. Eventueel kun je met inlegzolen of speciale hielkussentjes de druk op je hielen verlichten.
  • Verminder de druk op je voeten door niet te lang achter elkaar te staan en geef ze regelmatig rust.
  • Zorg ervoor dat je een gezond gewicht behoudt. Zo beperk je de druk op je voeten.
Sfeerbeeld - 7 tips om hielkloven te herstellen en voorkomen

Heb je ernstige hielkloven die heel diep zijn of met veel eelt? Of worden de hielkloven na een intensieve week verzorging niet beter? Raadpleeg dan je huisarts.

van 0.00 7.89

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer