5 tips tegen eenzaamheid

Header_ 5 tips tegen eenzaamheid

Hoe overleef je 24/7 thuis?

Een bezoek aan je ouders, het terras op met vrienden, een weekje met vakantie. Eerder was dat zo vanzelfsprekend, nu zitten we 24/7 aan ons huis gekluisterd. Als er een tijd is dat we op onszelf zijn aangewezen, is dat nu. Is dat erg? Nee, maar het maakt je wereld erg klein en dat kan een eenzaam gevoel geven. Met deze 5 tips voel je je minder eenzaam.

Tip 1 – Maak het bespreekbaar
Wie zegt dat je het alleen hoeft te doen? Juist in deze tijd is het belangrijk dat je je gevoel bespreekbaar maakt. Je ziet vrienden en familie minder tot helemaal niet, dus het is des te lastiger om te bepalen hoe iemand zich voelt. Bel iemand die je vertrouwt en je een vaak een goed gevoel geeft en leg uit dat je je eenzaam voelt. Diegene kan jou op dat moment opfleuren en waarschijnlijk zal diegene iets vaker een stap jouw richting opdoen zodat je minder dat gevoel zult hebben.

Tip 2 – Investeer online in je vriendschappen
Real life afspreken is misschien niet zo gemakkelijk meer, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om online af te spreken. En; als je op dit moment niet zoveel te bespreken hebt, houd je gewoon een spelletjesavond met vrienden. Doe mee aan een pubquiz, speel pictionary of speel met familie online een escape room. Succes verzekerd!

Tip 3 – Familiedag
Plan eens per week een dag voor het gezin. Ontvlucht samen de dagelijkse sleur, maak echt tijd voor elkaar. Ook al kun je er niet echt op uit, er zijn nog genoeg andere leuke activiteiten om samen te ondernemen zodat het voelt als een uitje:

  • Een picknick in de tuin: leg een kleed neer en zet allemaal lekkernijen neer. Wraps met zalm, gevulde eieren, groente met hummus, een quiche, je kan het zo gek niet bedenken.
  • Organiseer een bioscoopavond met aansluitend een slaapfeestje in de woonkamer. Haal alle matrassen en dekbedden naar beneden, zorg voor lekkere snacks en kies een film uit.
  • Samen bakken: hoe leuk is het als je kinderen meehelpen in de keuken, ga samen koekjes of een taart bakken en versieren. Daarna is het tijd om de lekkernijen op te peuzelen.

 

Sfeerbeeld - 5 tips tegen eenzaamheid

Tip 4 – Help anderen
Ouderen die geen bezoek mogen ontvangen, vrienden of familie die alleen thuis zijn, buren die iemand al heel lang moeten missen. Door de sociale onthouding van dit moment voelen veel mensen zich eenzaam. Hoe fijn is het als jij die mensen kunt helpen? Kook wat extra en geef je extra portie aan iemand anders of stuur een kaartje of cadeautje op.

Tip 5 – Kies voor jezelf
Ook in deze tijd is het belangrijk dat je jezelf niet voorbij loopt. Het leven thuis is op dit moment nog intens, omdat we er 24/7 zijn. Ga hardlopen of een stevige wandeling maken. Bel met vrienden of je ouders. Of kruip lekker rustig in een hoekje met een goed boek of fijne serie die je altijd al hebt willen zien. Of ga aan de slag met een nieuwe hobby waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Kom er achter wat je leuk vindt en ga dat doen!

Stuur nu direct een kaartje met onze fotoservice! Bekijk de mogelijkheden.  

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer