Zo krijg je al je foto’s in hetzelfde formaat

Foto's formaten

Zo krijg je al je foto’s in hetzelfde formaat

Veel klanten vragen ons hoe het kan dat bestelde foto’s soms van formaat verschillen. Goede vraag, want soms krijg je niet wat je verwacht had. Dat vinden wij ook vervelend. Hoe het komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je precies de gewenste foto-afdrukken krijgt, leggen we je graag uit.

Waarom verschillen formaten van foto’s soms?

Daar zijn twee redenen voor:

1. Tegenwoordig kun je met verschillende apparaten foto’s maken, zoals met een smartphone of tablet en via apps als Instagram. Ook zijn er verschillende soorten camera’s, zoals een compactcamera of spiegelreflexcamera. Al deze apparaten of apps hebben verschillende instellingen en afmetingen voor het maken van diverse foto’s, van vierkant tot panorama en alles ertussenin.

2. Als je foto’s in een gekozen serie of formaat laat afdrukken, dan worden deze allemaal op dezelfde rol fotopapier afgedrukt. Deze rol fotopapier heeft een vaste hoogte, daardoor worden de foto’s allemaal even hoog, maar kan de breedte dus verschillen. Zo kan het voorkomen dat een ‘staande’ foto wordt afgesneden. Gelukkig is hier heel makkelijk wat aan te doen.

Foto's formaten

Wat kun je eraan doen?

Daar zijn twee manieren voor.

1. Stel op je camera, smartphone of tablet of in Instagram het fotoformaat in. Bekijk hieronder wat de diverse formaten zijn. Wil je later de foto’s af laten drukken, houd er dan rekening mee dat je ze allemaal in hetzelfde formaat schiet. Let er ook op of je staande of liggende foto’s maakt, dus of je bijvoorbeeld de smartphone horizontaal of verticaal houdt.

Foto's formaten

2. Laat je de foto’s bij ons afdrukken, download dan onze gratis fotosoftware. Hierin zit een bewerkingsprogramma waarmee je onder andere het formaat van een foto kunt aanpassen en kunt bijsnijden en inzoomen. Zo zorg je dat je hetzelfde formaat foto’s krijgt en ze straks allemaal passen in je fotolijstje.
Je kunt ook in onze online software kiezen voor ‘Bijsnijden’ en ‘Vast formaat’. Je foto’s worden dan juist afgesneden en allemaal in hetzelfde formaat afgedrukt.

Tip! Wil je alles op hetzelfde formaat ontvangen? Kies dan in onze fotosoftware voor ‘Klassiek fotoformaat’. Dat kan via één simpele klik.

fotosoftware klassieke verhouding

Welke formaten kun je laten afdrukken?

Wij hebben twee soorten fotoprints: Kruidvat foto’s en Briljant foto’s.

Kruidvat foto's

Kruidvat foto’s zijn afdrukken van een uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs. Ze worden afgedrukt op een 10 cm fotorol, waardoor de korte kant van de foto altijd 10 cm is.

Bestel nu jouw Kruidvat foto's.

Briljant foto’s

Briljant foto’s worden afgedrukt op premium fotopapier. Je hebt keuze uit vijf series fotorollen, van 9 tot 15 cm. Kies je bijvoorbeeld voor de 9-serie, dan wordt de korte kant van de foto’s 9 cm.

Bestel nu jouw Briljant foto's.

Vragen?

Heb je nog vragen? Wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar op 033-030278.
Je kunt maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur bellen en zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur.

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer