Zet je kat mooi op de foto met deze handige tips

header kat

Jouw kat als fotomodel?

Ben jij ook gek op je kat(ten)? Dan pak jij vast ook snel je smartphone erbij als je kat weer uitgestrekt op de bank ligt of gekke capriolen uithaalt. Hier vind je 4 handige tips waarmee je je kat nog mooier op de foto zet. Zo leg je al zijn bijzondere momenten prachtig vast.

1 – Laat je kat de plek kiezen
Een kat is een stuk minder gehoorzaam dan een hond. Waar een hond nog wel netjes op de door jou gekozen plek gaat zitten, zal een kat dit niet snel doen. Katten zitten vaak op de gekste plekken. Maak hier gebruik van bij je foto’s. Ook als ze bovenop de kast, in de wasmand of in een kartonnen doos zitten, kun je ze mooi op de foto zetten. Het maakt je foto juist heel verrassend en uniek!

2 – Lekker lui
Katten slapen een groot deel van de dag. Deze luie gewoonte komt bij het fotograferen goed van pas. Als je kat heerlijk ligt te slapen, experimenteer jij rustig met de instellingen en kies je de juiste invalshoek voor je foto.

3 – In actie
Katten zijn graag op jacht. Maak hier gebruik van bij het maken van actiefoto’s. Pak zijn favoriete speeltje, wat lekkers of bind een prop kranten aan een lang touw. Je zal zien dat je direct de aandacht hebt. Laat je kat achter het speeltje aan rennen of naar het snoepje springen. Kies bij deze foto’s voor een korte sluitertijd zodat je direct de foto maakt.

rond sfeerbeeld kat

Tip: Bij actiefoto’s is het heel handig als je hulp hebt. Laat iemand anders met het speeltje lopen of het snoepje omhoog houden. Zorg er natuurlijk wel voor dat diegene niet in beeld staat.

4 – Je mooiste foto op een fotoproduct
Heb je een prachtige foto van je kat gemaakt? Druk je foto dan af op canvas, een kaartje of een leuk notitieboekje. Bij ons hebben je een ruime keuze uit fotoproducten. Waar ga jij voor?

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer