Tips voor een geslaagd communie- of lentefeest

Communie-header

Communie- of lentefeest

De eerste communie of het vieren van een lentefeest zijn belangrijke momenten in het leven van een kind. Dat mooie moment wil je natuurlijk ook delen met vrienden en familie. En daar kunnen we je wel een handje mee helpen. Wij geven je een aantal tips om van het communie- of lentefeest een onvergetelijke gebeurtenis te maken!

Tip 1: De juiste uitnodiging

Je wil dit mooie moment natuurlijk met vrienden en familie delen, en daarom stel je ze ruim van te voren op de hoogte van deze bijzondere dag. Dit wenskaartje is het begin van heel het proces en op de Kruidvat webshop hebben we zelfs een speciale pagina voor communiekaartjes. Hierop vind je ongelooflijk veel opties om het kaartje van je kleine spruit volgens jouw visie te creëren. Wil je een strak design of heeft je kind al gekozen voor een fel roze thema? Kijk samen eens op de website en ontwerp jullie mooiste kaartje.

Tip: Wist je trouwens dat je mega gemakkelijk je wenskaarten kan afdrukken in de fotokiosk? ( dit in elk Kruidvat filliaal !)

Tip 2: De bedankkaartjes

Heb je nu een hele map vol foto’s van de communie? Kies er dan voor om alle genodigden een kaartje te sturen. Dit kan je natuurlijk persoonlijk maken met een foto van de dag zelf of eentje die je van te voren al hebt gemaakt.

Maak je je bedankkaartjes al op voorhand? Steek hem dan in een leuke goodiebag met wat snoep voor de genodigden, die je bij het afscheid kan afgeven. Leuk toch?
Niets toffer dan je bedankkaartjes af te stemmen op die van de uitnodiging, zo kan je het thema helemaal doortrekken.

Tip 3: De perfecte foto

Of je nu een foto wil maken voor op een uitnodiging of gewoon als mooi aandenken voor later, je kunt meerdere dingen doen om een originele foto te maken. Het is bijvoorbeeld een leuk idee om alleen één element van de communie-outfit te fotograferen (zoals de schoenen) en die op de uitnodiging te zetten. Zo blijft de uiteindelijke kleding een verrassing voor je genodigden.

Communie-tafelversiering

Kies een thema dat past bij je kind. Houdt hij/zij van dino’s, de natuur of van een bepaalde sport, laat dit dan terugkomen in de foto’s. Dat maakt het nog persoonlijker! Probeer te spelen met de achtergrond, en kies voor een originele en toffe locatie. Neem voldoende foto’s, je kan altijd schrappen! Dus laat jezelf maar gaan met dat fototoestel!
Wat je ook kan doen is een leuke tekening met stoepkrijt maken waar jouw kind in verwerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan getekende ballonnen, een fee met vleugels of een stoere motor om op te zitten.

Tip 4: Een cadeau voor de kleintjes

Ook nog op zoek naar een leuk cadeau voor je kleinste spruit? Dan kunnen wij bij Kruidvat je daar ook mee helpen. We hebben namelijk een groot assortiment aan toffe, personaliseerbare cadeautjes. Wat dacht je van een leuk telefoonhoesje, of een eigen schoolagenda met daarop een foto van hun favoriete huisdier of al hun vriendjes? Of…, misschien een hele collage, waarvoor ze alle foto’s zelf kunnen kiezen. Dat zullen ze zeker en vast wel showen op de speelplaats!

Tot slot kun je natuurlijk ook voor jezelf of voor de peter en meter van jouw kind een mooi aandenken ontwerpen. Want laten we eerlijk zijn, zo’n dag als een eerste communie of een lentefeest is toch echt wel iets speciaals. Laat daarom een mooie foto afdrukken op canvas of acrylglas, of ontwerp een leuk fotoboekje om doorheen te bladeren.
Op de communiepagina vind je meer cadeautips, dus neem gerust een kijkje en laat je inspireren!

Bekijk al onze fotoproducten:

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer