Tien tips voor fantastische voorjaarsfoto’s

Foto lente

Laat je verleiden door de lente

Misschien is je passie voor fotografie tijdens de donkere wintermaanden wat in slaap gesukkeld? Nu is het tijd om wakker te worden. Trek eropuit met je smartphone of fotocamera, deel je creaties op Instagram of maak een wandcollage!

Met deze 10 tips maak je de mooiste lentefoto’s:

Tip 1 – Fotografeer vroeg in de morgen, dan is het licht extra mooi. Kom op, gewoon even doorzetten, vroeg uit je bed. Alles voor ‘the art’.

Tip 2 – Fotografeer bloemen van heel dichtbij, op het niveau van de bloem zelf. Zo voorkom je storende elementen in de achtergrond.

Tip 3 – Neem een statief(je) of rijst- of pittenzakje mee als je fotografeert in de natuur. Zo zet je je camera of smartphone makkelijk op het niveau van je onderwerp. Neem ook iets mee waar je zelf op kan zitten of liggen.

Foto lente

Tip 4 – Bloesem is altijd mooi om te fotograferen. Maar kijk ook eens als de bloesem uit begint te vallen. Fotografeer de vallende bloesem als het wat donkerder is voor een bijzonder effect.

Foto lente

Tip 5 – Ga er niet alleen op uit als het zonnig is. Bij wat grijzere dagen zijn de schaduwen mooier. Vooral bloemen springen er dan mooi uit.

Tip 6 – Hou het weer in de gaten. Wordt er mist verwacht? Zorg dat je erbij bent, want bij mist maak je prachtige, mysterieuze foto’s.

Tip 7 – Jonge dieren zijn altijd een dankbaar foto-onderwerp. Ga bij het fotograferen van lammetjes of kuikentjes door de knieën om op ooghoogte van het dier te klikken.

Tip 8 – Kun je de sluitertijd aanpassen? Doe dit dan als je dieren fotografeert. Ze zullen namelijk nooit helemaal stilstaan. Met een korte sluitertijd voorkom je onscherpe foto’s.

Tip 9 – Naar het bos? Maak tussen de bomen eens een foto recht omhoog. Je zult verbaasd zijn over het resultaat.

Tip 10 – Vaak heeft je smartphone allerlei kleurfilters en kan je contrasten bijstellen. Speel er eens mee om kleuren en contrasten nog mooier te maken.

Succes met fotograferen!

Tip: Een kunststukje gemaakt? Maak er een wanddecoratie van.

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer