Ontwerp je eigen herfstreceptenboek!

herfst recepten kookboek receptenboek herfstreceptenboek

In drie stappen je eigen receptenboek

Het najaar is de tijd van stoofpotjes, pompoensoep en andere overheerlijke herfstgerechten. In alle magazines en kookboeken vind je de lekkerste recepten waar het water je van in de mond loopt. Je favoriete recepten knip je uit of schrijf je op. Nog leuker is om deze te bewaren in je eigen receptenboek. En die maak je in slechts drie stappen.

Stap 1 – Gerechten selecteren

De eerste stap is het bepalen van de inhoud van je eigen receptenboek. Welke gerechten zijn het beste en verdienen een plekje in je boek? Proef, probeer, lees en verzamel al jouw favorieten.

herfst recepten receptenboek

Tip: Denk ook aan gerechten die je niet uit een boek hebt, maar die gewoon in je hoofd zitten. Ook die zijn het soms waard.

Als je alle recepten geselecteerd hebt, ga je kijken welke gerechten echt bij de herfst horen. De rest bewaar je in een mapje voor een ander receptenboek.

Hierna volgt het leukste gedeelte: proeven en proberen. Sommige gerechten veroveren meteen een plekje in je boek, maar sommige wil je misschien nog een keer proberen. Tijd om te gaan koken en te proeven! Welke gerechten horen gewoon echt in jouw boek thuis?

Tip: Denk niet alleen aan hoofdgerechten, maar ook aan desserts, soepen en voorgerechten. En misschien ken je ook wel heerlijk herfsttaarten of -koekjes.

Stap 2 – Foto’s maken

Wat is een receptenboek zonder foto’s? Tijd dus om aan de slag te gaan. Maak de recepten die een plekje in jouw boek gaan krijgen en maak tijdens het koken foto’s. Maak foto’s van de ingrediënten, de spullen die je gebruikt en natuurlijk het eindresultaat. Maak liever te veel dan te weinig foto’s. Zo heb je er straks genoeg om uit te kiezen.

Stap 3 – Het receptenboek ontwerpen

Ontwerp met de handige fotosoftware van Kruidvat Foto je eigen boek. Kies het aantal pagina’s en ga aan de slag. Gebruik je eigen foto’s of kies foto’s uit de handige beeldbank.

Tip: Neem alle tijd. Het receptenboek hoeft niet in één dag af. Met de fotosoftware kun je je fotoboek opslaan en later weer bewerken. Zo heb je alle tijd om de recepten rustig te maken, te fotograferen en de teksten te schrijven.

Sfeerbeeld-2

Kies warme kleuren voor je fotoboek. Een donkerrode of donkergroene achtergrond past goed bij het najaar. Voeg cliparts of andere herfstplaatjes toe om nog meer het herfstgevoel te creëren. Ontwerp je eigen unieke boek. En wie weet, misschien vinden je familie en vrienden je boek ook wel tof en willen ze een exemplaar!

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer