Met deze fototips leg je de mooie herfst vast

herfst herfstkleuren foto

Fotografeer de mooie kleuren van de herfst

Geniet jij in de herfst ook zo van de natuur? De knisperende bladeren onder je voeten, de mooie dieprode en feloranje kleuren en de prachtige paddenstoelen die uit de grond schieten. De herfst is een geweldig seizoen om te fotograferen. En met deze handige tips leg je dit gevoel vast!

Tip 1 - Wacht niet te lang

De herfst is het perfecte seizoen om foto’s te maken. Maar wacht niet te lang. De natuur verandert snel en een koude nacht kan dit proces versnellen. Lees daarom onze tips en ga er daarna direct op uit!

foto herfstkleuren herfst

Tip 2 - Maak gebruik van lijnen

Tijdens het maken van foto’s focus je vaak op het onderwerp. Wil je een bos of heidegebied mooi vastleggen? Kies een pad of weg als focuspunt. Door de lijnen volg je het pad of de weg op de foto. De natuur naast de weg valt dan extra op en springt als het ware uit de foto.

Tip 3 - De warme kleuren van de herfst

De bijzondere herfstkleuren geven je foto kracht. Fotografeer op een bewolkte dag om de kleuren het beste op te laten vallen. Schijnt de zon toch? Maak een foto van hoe de zon door de bladeren schijnt. Er ontstaat dan een warme gloed op de bladeren.

Extra tip: Stel de witbalans handmatig in als dat kan met jouw toestel. Hiermee komen de kleuren nog beter tot hun recht. Speel met de instelling tot je de juiste witbalans hebt gevonden.

Tip 4 - Oog voor detail

In het najaar schieten de paddenstoelen uit de grond. De mooie patronen zijn prachtig om op beeld vast te leggen. Dit doe je door de paddenstoel door de ogen van een kikker te bekijken, heel laag bij de grond dus. Dit noem je daarom het kikkerperspectief. Dus wees niet bang om vies te worden en ga lekker in de herfstbladeren zitten. Hierdoor creëer je meer diepte in je foto’s.

herfst foto herfstkleuren

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer