De prachtigste herfstfoto’s: 5 tips voor het fotograferen van bomen

header

Zo zet je een herfstbos mooi op de foto!

Maak jij ook graag foto’s van de natuur? De herfst is hier het perfecte seizoen voor! In de herfstmaanden zijn de bladeren van de bomen prachtig gekleurd en heeft het bos iets sprookjesachtigs. Lees onze vijf handige tips voor het fotograferen van bomen en leg het herfstbos prachtig vast op beeld.

Sfeerbeeld-1

1 – Blijf door de bomen het bos zien

Bomen staan bijna nooit alleen. Vaak staan er verschillende bij elkaar en zeker in het bos heb je genoeg bomen. Maak je foto’s kloppend door compositieregels te gebruiken. Orden je beeld volgens een bepaalde indeling. Zoek lijnen en paadjes en gebruik deze in je bosfoto’s.

2 – Maak zowel macro- als detailfoto’s

Natuurlijk is het grotere geheel van een bos met veel bomen prachtig, maar vergeet ook niet om al die schitterende details vast te leggen. Een mooi gekleurd blaadje dat op een steen ligt, een knoest in het hout of een paddenstoel, in het bos is er genoeg om mooi op de foto te zetten.

Extra tip: wil je details nog meer naar voren laten komen? Gebruik dan de zon. Laat de zonnestralen bijvoorbeeld van achter een blad komen. Hierdoor zie je de nerven beter.

3 – Speel met licht en silhouetfotografie

Bij een silhouetfoto is de donkere contour alleen te herkennen aan te vorm. Dit is ideaal bij boomfotografie. Gebruik bij een silhouetfoto van een boom het zonlicht als achtergrond. Deze foto kun je het beste maken als de zon laag staat. Het licht valt dan het mooist. Wil je de kleur achter het silhouet veranderen? Pas dan je witbalans aan en speel met de instellingen.

4 – Gebruik de bomen in je andere foto’s

Je kan natuurlijk alleen de bomen op de foto zetten, maar je kan ze ook gebruiken voor bijvoorbeeld portretfotografie of als achtergrond voor familiefoto’s. Het herfstbos geeft je foto’s iets bijzonders. Laat kinderen op een omgevallen boomstam zitten of met bladeren spelen om zo mooie, spontane foto’s te maken.

5 – Gebruik je mooiste herfstfoto’s

Maak van de mooiste herfstfoto’s prachtige wanddecoratie voor aan de muur, een mooi fotoboek of gebruik ze op je fotokalender. Het is natuurlijk ook altijd leuk om je mooiste foto af te drukken en in een lijstje neer te zetten of op te hangen. In dit fotolijstje kun je dan bijvoorbeeld elk seizoen een andere foto doen.

Druk hier jouw mooiste zonsondergang foto's af!

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer