De beste tips voor de mooiste kerstkaarten met je eigen foto

kerstkaarten foto

Wie wens jij een vrolijk kerstfeest?

Waar denk jij als eerste aan bij kerst? De mooi versierde kerstboom, het gezellige kerstdiner of al die leuke kerstkaartjes die je verstuurt en ontvangt? Met een kerstkaart wens je al je vrienden en familie een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. En met onze tips maak jij dit jaar zelf de mooiste kerstkaarten!

Merry Christmas!

Oké, dat er op de kaart moet komen dat je de ontvanger een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wenst, dat staat wel vast. Maar daarnaast zijn er nog heel veel praktische keuzes die je moet maken voor je echt aan de slag kan:

Sfeerbeeld-1

 

  • Stuur je iedereen een persoonlijke kaart of maak je één kaart en verstuur je deze naar al je vrienden en familie? Dit hangt waarschijnlijk af van de tijd die je eraan wilt besteden. Een persoonlijke kaart is leuker, maar duurt langer om te maken.
  • Dan het formaat. Wat voor kaart heb je in je hoofd en welk formaat past hier het beste bij? Je kan kiezen uit 13 bij 18 cm, het formaat van een postkaart, een vierkante kaart of een langwerpige kaart van 10 bij 21 centimeter. Jij bepaalt!
  • En als laatste nog de papiersoort. Waar komt jouw kaart het beste op uit? Kies uit standaard papier, hoogglans, premium of fotopapier.

Aan de slag!

De praktische zaken hebben we nu gehad. Nu gaat het leukste deel beginnen, je mag je eigen kerstkaart ontwerpen. We helpen je graag met een ruime keuze uit standaard designs, maar als je liever zelf iets bedenkt, kies je voor ‘vrije vormgeving’.

Kies de foto’s die je wilt gebruiken, de indeling, de achtergrond en de clip arts. Weet je wat ook leuk is? Een video in je kaart verwerken. Neem een video op met een persoonlijke boodschap, verwerk de QR-code in de kaart en verras je vrienden en familie! De QR-code neemt maar weinig ruimte in, dus dat staat de rest van het ontwerp van je kaart niet in de weg.

Sfeerbeeld-2

Klaar? Versturen maar!

Als je een kerstkaart hebt ontworpen die je naar al je vrienden en familie stuurt, bestel je deze eenvoudig en haal je hem in jouw favoriete Kruidvat winkel op. Wil jij snel aan de slag gaan? Dat kan hier! 

Benieuwd naar waar je nog meer je foto’s op kunt verwerken? Bekijk de mogelijkheden op onze december cadeaus pagina!

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer