De beste ideeën voor de mooiste kerstfoto’s

header

Het mooiste moment van het jaar voor prachtige foto’s!

Kerst is één van de mooiste momenten van het jaar. Kijk jij er ook elk jaar weer enorm naar uit? Vergeet dan niet om foto’s te maken tijdens de kerstdagen. Het is het ideale moment om mooie foto’s te maken van de hele familie en van al dat lekkere eten op tafel. Hier vind je de leukste ideeën en beste tips!

Een prachtig familieportret

Met kerst ben je vaak met de hele familie bij elkaar. Iedereen heeft zijn of haar mooiste outfit aangetrokken en ziet er prachtig uit. Laat de kans dan ook niet liggen om dit op beeld vast te leggen.

Omdat het binnen vaak vrij donker is en de foto’s hierdoor niet altijd even mooi worden, is het een goed idee om lekker naar buiten te gaan. Maak met z’n allen een kerstwandeling en zoek de mooiste plekjes op om foto’s te maken. Prachtig voor bijvoorbeeld portretfoto’s en een mooie familiefoto.

Is het guur winterweer en blijf je liever binnen? Grote kans dat er dan spelletjes op tafel komen. Ook hierbij kun je mooie foto’s maken van al het speelplezier.

Tip: Maak met de foto’s een prachtig fotoboek of laat de mooiste op canvas afdrukken.

Sfeerbeeld-1

Foto’s van het kerstdiner

Heb jij dit jaar een overheerlijk kerstdiner op tafel gezet en lijken de gerechten zo uit een kookboek te komen? Vergeet dan niet om mooie foto’s van je gerechten te maken. Zo geniet je later nog meer en kun je de recepten samenbrengen in een leuk eigen kookboekje.

Door de drukte aan en op tafel is het vaak moeilijk om mooie foto’s te maken. Maar met deze tips moet dat toch lukken:

  • Focus op het eten. Wil je een bord of schaal fotograferen? Zet al het servies en andere eten dat erbij in de buurt staat even opzij. Zo heb je geen afleiding op de foto. Het is ook leuk om de instellingen van je camera aan te passen, zodat de voorgrond scherper wordt dan de achtergrond. Pas hiervoor het diafragma aan.
  • Wat ook heel leuk is, is om iemand het gerecht vast te laten houden. Je bepaalt dan heel makkelijk de hoogte en de hoek waaronder je de foto neemt. Let hierbij wel op wat degene die het gerecht vasthoudt aan heeft. Het gerecht moet niet wegvallen tegen de kleuren.
  • Ben je trots op de vorm van je gerecht en wil je de details beter laten uitkomen? Neem de foto dan van bovenaf. Je ziet precies wat er op het bord ligt en kunt alle vormen goed onderscheiden.
  • Zet een gedeelte van het gerecht op de foto. Dit maakt de foto vaak spannender. Zeker ronde gerechten zoals soep en quiche komen zo beter uit. Het servet of bestek mogen er dan best bij voor een leuk detail.
Sfeerbeeld-2

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer