Acht tips voor de mooiste wintersportfoto’s

Wintersport

Zo leg je je skivakantie vast

Zit je al in de sneeuw of ga je nog op wintersport? Geniet je dan ook altijd zo van die prachtige besneeuwde bergen en wil je al je herinneringen mee naar huis nemen? Met deze handige tips haal je meer uit je wintersportfoto’s.

Bekijk ook: Fantastische foto’s maken met je smartphone

Tip 1 - Ruimte maken

Gooi vooraf zoveel mogelijk data (foto’s) die je niet meer gebruikt van je telefoon af. Dan heb je in ieder geval genoeg ruimte voor je wintersportfoto’s. In iOS (iPhone) kun je zelfs je telefoonopslag optimaliseren, waardoor je foto’s slim worden opgeslagen.

Tip 2 – Shop dit

Schaf een goed hoesje voor je smartphone aan, zodat deze zonder krassen je wintersport overleeft. Een powerbank is ook aan te raden, voor het geval je telefoon halverwege de dag al leeg is.

Tip 3 - Ga niet in de weg staan

Een beetje een inkoppertje, maar ga nooit foto’s maken midden op de piste. Iedereen suist om je heen en het laatste wat je wil is in de weg staan. Zoek een plekje ergens aan de rand van de piste of onderaan waar het wat rustiger is. Zo maak je veilig foto’s.

Tip 4 - Hou rekening met de zon

Bij de perfecte wintersportvakantie mogen kraakwitte sneeuw, een strakblauwe lucht en de felle zon niet ontbreken. Maar deze elementen kunnen killing zijn voor je foto’s. De beste tip: maak nooit foto’s tegen de zon in.

Tip 5 – Scherp stellen

Door te tikken op het scherm kun je met veel smartphones kiezen welk onderwerp je scherp wilt stellen. En kun je vaak ook de belichting regelen. Handig als de zon haar best doet!

Tip 6 – Gebruik de burst

Wil je spectaculaire actiefoto’s maken? Gebruik de burst-mode van je telefoon. Je smartphone maakt dan een aantal foto’s snel achter elkaar. Je kiest dan later makkelijk de mooiste uit.

Ski

Tip 7 – Panoramabeeld

Sta je in een adembenemend (berg)landschap? Maak dan eens een foto met de panorama-mode. Je zult verbluft zijn door het resultaat!

Tip 8 - Vergeet de après-ski niet

Na een dagje op de piste geniet je van de gezellige après-ski. Die hoort erbij toch? Maak ook wat leuke kiekjes in het restaurant, op het terras of tijdens de polonaise. Zo leg je de gezelligheid vast!

Nagenieten van je wintersportvakantie

Geniet bij thuiskomst rustig na met de vele leuke fotoproducten die je bij Kruidvat zelf ontwerpt! Hang de mooiste actiefoto op canvas aan de muur, stel zelf een winters fotoboek samen of maak van die leuke foto van de hele familie een mooie wenskaart. Jij kiest! Zo vergeet je deze wintersportvakantie nooit meer.

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer